Μία εβδομάδα αργότερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ *ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ *ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΕ ΒΟΛΟ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 15:06

Της Νατάσας Πολυγένη

Οριζόντια αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων της Θεσσαλίας και Σποράδων, για την ερχόμενη εβδομάδα,

αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας χθες, κατόπιν εισήγησης της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Β. Ζιάκα, και των διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των νομών, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι με τον υπουργό Παιδείας, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, και μετείχε σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να δοθεί χρόνος για την αξιολόγηση των ζημιών που έχουν υποστεί οι σχολικές μονάδες. Όσον αφορά τον Νομό Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η εικόνα των σχολείων είναι καλή και δεν παρουσιάστηκαν εκτεταμένες ζημιές -τουλάχιστον μέχρι και χθες το μεσημέρι- παρά σε ελάχιστα σχολικά συγκροτήματα, κυρίως σε Φάρσαλα, στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ και στο 9ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, του οποίου πλημμύρισε το προαύλιο και το υπόγειό του. Φυσικά, μικρής κλίμακας ζημιές και προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες σχολικές μονάδες στους Δήμους Αγιάς, Τεμπών και Ελασσόνας, ενώ άγνωστη ήταν η κατάσταση για Φαλάνη και Αμπελώνα που εκκενώθηκαν χθες το μεσημέρι. Σε κάθε περίπτωση γίνεται καταγραφή και αξιολόγηση, για να ακολουθήσει νέα σύσκεψη την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την επαναξιολόγηση της κατάστασης, ώστε τα σχολεία να είναι σε θέση να ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Επίσης, χθες το απόγευμα ανακοινώθηκαν και επίσημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα εξής: «Μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, και λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλία εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, ανακοινώνεται με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
Τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά χθες Παρασκευή σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Νομού Λάρισας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πέρα από τις εγκαταστάσεις στον Βόλο που υπέστησαν πολλές ζημιές, ζητήματα δημιουργήθηκαν με τη σίτιση των φοιτητών που γίνεται με μεγάλη δυσκολία, εξεταστικές αναβλήθηκαν, ενώ αναστάλθηκε η λειτουργία του Πανεπιστημίου στις πόλεις του Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας και Λαμίας, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί. Η επαναλειτουργία των Τμημάτων και υπηρεσιών του Πανεπιστημίου στις παραπάνω πόλεις θα γίνει αφού ελεγχθούν τα κτίρια από τις αρμόδιες υπηρεσίες και δοθεί η σχετική έγκριση, προκειμένου η προσέλευση των φοιτητών και του προσωπικού να γίνει με ασφάλεια. Χθες έγινε αυτοψία και έλεγχος των ζημιών από την κακοκαιρία στο κτίριο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών από τον πρύτανη Χ. Μπιλλίνη, τον αρμόδιο αντιπρύτανη, τον δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών, τον πρόεδρο και τον πρώην πρόεδρο του Τμήματος. Οι εξετάσεις των φοιτητών/-τριών και η λειτουργία του Τμήματος θα ξεκινήσουν όταν γίνουν οι απαραίτητες επισκευές για την ασφάλεια φοιτητών/-τριών και προσωπικού και ύστερα από σχετική απόφαση της Πρυτανείας. Όσον αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Λάρισας στο «Γαιόπολις», σύμφωνα με τον αντιπρύτανη, κ. Ευθύμιο Προβίδα, ζημιές δεν προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, ωστόσο και χθες δεν μπορούσε να λειτουργήσει, εξαιτίας των διακοπών σε ρεύμα και νερό. Η σίτιση των φοιτητών γίνεται με φαγητό σε πακέτο, ενώ τα εκπαιδευτικά ζητήματα τα ορίζει κάθε Τμήμα. Για παράδειγμα, το Τμήμα Νοσηλευτικής ανέβαλε την εξεταστική της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει καταρρεύσει, οπότε οποιαδήποτε ενημέρωση γίνεται μέσω της σελίδας στο Facebook, όπως επίσης εκτός λειτουργίας βρίσκονται και το e-class, το moodle και το ιδρυματικό e-mail.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass