Αυτοψίες σπιτιών στις πληγείσες περιοχές

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΑΕΦΚ *ΑΠΟ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 14:10

Ξεκίνησαν χθες οι έλεγχοι για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν

από τις πλημμύρες σπίτια σε χωριά των Δήμων Κιλελέρ και Φαρσάλων.
Αναλυτικότερα:


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
(Γραφείο «Ε») Γιώργος Γκαντέλος
Ξεκίνησαν οι αυτοψίες τεχνικών κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Φαρσάλων με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας καταγραφής και αποζημίωσης από την Πολιτεία.
Για τον λόγο αυτόν χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων με τη συμμετοχή του δημάρχου, κ. Μάκη Εσκίογλου, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, υπηρεσιακών παραγόντων και κλιμακίου μηχανικών από τη Θεσσαλονίκη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.
Στην εισήγησή του ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληγέντες να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν και προπαντός με δικαιοσύνη.
Οι αυτοψίες ξεκίνησαν από την πόλη των Φαρσάλων και θα επεκταθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα στο σύνολο της επαρχίας, όπου υπάρχουν καταστροφές από την πρωτοφανή θεομηνία.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ
Από τον Δήμο Φαρσάλων ανακοινώθηκε ότι η υποβολή των αιτήσεων χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες του Δήμου Φαρσάλων για τη φυσική καταστροφή της 4ης, 5ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2023 ξεκινά από 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και τις 19 Οκτωβρίου 2023. Συγκεκριμένα:
Δημοτική Ενότητα Φαρσάλων (Φάρσαλα, Αχίλλειο, Βρυσιά):
- Ισόγειο Δημαρχιακού Μεγάρου με είσοδο από την Κεντρική πλατεία Φαρσάλων.
Αρμόδιοι υπάλληλοι: Πολυμέρου Στυλιανός, Κλάρα Αναστασία.
- ΚΕΠ Δήμου Φαρσάλων:
Αρμόδιοι υπάλληλοι: Σιούρη Μαρία, Γκρίνια Πολυξένη.
Οι αιτήσεις των πληγέντων Ρομά από τις φυσικές καταστροφές θα υποβληθούν στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας και θα παραληφθούν από την υπάλληλο της ΔΗΚΕΦΑ Βακαλούλη Αθανασία.
Δημοτική Ενότητα Ενιππέα:
Μ. Ευύδριο – Βασιλί – Κατωχώρι – Κρήνη & Υπέρεια:
Κτίριο Μορφωτικού Συλλόγου Ευυδρίου – Αγροτικού Συνεταιρισμού.
Αρμόδιοι Υπάλληλοι: Προσμίτη Βασιλική, Τσάρας Θεόδωρος.
Σταυρός, Πολυνέρι - Άγιος Γεώργιος: Πρώην κοινοτικό κατάστημα Σταυρού.
Αρμόδιοι Υπάλληλοι: Κατσίκα Γεωργία, Λιάπη Βασιλική.
Δημοτική Ενότητα Ναρθακίου - ΚΕΠ Ναρθακίου:
Αρμόδιοι Υπάλληλοι: Γκούνη Ελισσάβετ.
Δημοτική Ενότητα Πολυδάμαντα:
ΚΕΠ Βαμβακούς.
Αρμόδιοι Υπάλληλοι: Κουμπούρα Θεσσαλία.

ΜΕΤΡΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην πόλη των Φαρσάλων και στα χωριά του Δήμου μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel».
Χθες η πόλη αντιμετώπισε εκ νέου πρόβλημα με το νερό, καθώς δημιουργήθηκε νέα έκτακτη βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, η οποία αποκαταστάθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας και σταδιακά τροφοδοτούνταν με νερό τα σπίτια.
Στα χωριά οι κάτοικοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της μεγάλης καταστροφής. Έχουν μαζευτεί σωροί από πέτρες και φερτά υλικά σε πολλά σημεία, ενώ πολλά κλαδιά δέντρων βρίσκονται μέσα στο ποτάμι σφηνωμένα στις γέφυρες.
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στη γεωργία, όπου παρατηρείται ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ έχουν χαθεί πολλά ζώα (πνίγηκαν πρόβατα κ.ά.) και κυψέλες με μελίσσια, τα οποία θάφτηκαν στις λάσπες.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Aποκατάστασης Eπιπτώσεων Φυσικών Kαταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στον Δήμο Κιλελέρ για έλεγχο κατοικιών, μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.
Συγκεκριμένα, πέντε διμερή κλιμάκια (επιτροπές) ελέγχουν κατοικίες στα χωριά Γλαύκη, Αρμένιο, Χάλκη, Μύρα, Σοφό, Καλό Νερό και Κιλελέρ.
Τα κλιμάκια, με την καθοδήγηση των προέδρων και τοπικών παραγόντων των χωριών, κάνουν αυτοψίες για ζημιές κτιρίων, έτσι ώστε να δοθεί η πρώτη κρατική βοήθεια που θα αφορά στις οικοσκευές και τα πρώτα έξοδα διαβίωσης.
Τα κλιμάκια θα βρίσκονται στα παραπάνω χωριά και το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, και θα συνεχίσουν μέχρι να τελειώσουν τον έλεγχο των πληγέντων σπιτιών. Ο έλεγχος από τα κλιμάκια του Υπουργείου θα συνεχιστεί σε όλα τα πληγέντα από τη θεομηνία χωριά του Δήμου Κιλελέρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass