Μάχη για το νερό στη Λάρισα

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ KAI ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ *ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2023 15:02

Της Νατάσας Πολυγένη

Σκηνές πανικού, αλλοφροσύνης και έντασης διαδραματίστηκαν χθες σε σούπερ μάρκετ

της Λάρισας από πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό υπό τον φόβο έλλειψης πόσιμου νερού, μετά την πολύωρη διακοπή υδροδότησης που έγινε στην πόλη.
Την ώρα που η πόλη δοκιμάζεται από τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας και υπήρξαν προβλήματα υδροδότησης στις περισσότερες συνοικίες της, οι πολίτες λειτούργησαν υπό πανικό, αδειάζοντας εν ριπή οφθαλμού τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Από τις 10 το πρωί δεν υπήρχε σχεδόν σε κανένα σούπερ μάρκετ εμφιαλωμένο νερό. Αρκετοί ήταν εκείνοι που προμηθεύτηκαν μεγάλες ποσότητες, δημιουργώντας έλλειψη στην αγορά μέσα σε λίγες ώρες. Μικρά και μεγάλα μπουκάλια από σούπερ μάρκετ, σε 6άδες, 24άδες, από μίνι-μάρκετ, περίπτερα, παντοπωλεία εξαφανίστηκαν. Μέχρι και τα ανθρακούχα νερά άρχισαν να παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις. Δυστυχώς τα καταστήματα ήταν απροετοίμαστα για την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης και έτσι εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα οι προμήθειές τους. Παράλληλα, οι προμηθευτές τους δεν μπορούσαν να μπουν στην πόλη για να παραδώσουν νερά, καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία σε πολλές εισόδους της, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. «Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας εξαφανίστηκαν περίπου 250 μπουκάλια νερό. Δυστυχώς, η μέρα είναι δύσκολη και για τους προμηθευτές, που σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούν να μας φέρουν νερό, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία. Όποιος μπαίνει σήμερα ψάχνει νερό» ανέφερε στην «Ε» υπεύθυνη κεντρικού σούπερ μάρκετ στη Λάρισα. Σε πολλά καταστήματα υπήρχαν ουρές από καταναλωτές που παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα στην υδροδότηση αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα, περίπου στη 1 το μεσημέρι, η κατάσταση στην αγορά είχε ήδη εκτροχιαστεί, καθώς πολλοί φοβούνται ότι το νερό και τις επόμενες ημέρες δεν θα είναι κατάλληλο, παρά τις διαβεβαιώσεις της ΔΕΥΑΛ, που με ανακοίνωσή της ανέφερε τα εξής: «Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης που εμφανίστηκε λίγο νωρίτερα στην πόλη, ενημερώνουμε ότι οφείλεται σε βλάβη της ηλεκτροδότησης σε μία από τις γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο της Λάρισας. Η βλάβη έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως από συνεργεία της ΔΕΔΗΕ και πλέον η υδροδότηση της πόλης αποκαθίσταται. Στις αμέσως επόμενες ώρες θα υπάρχει πλήρης επάρκεια σε όλο το δίκτυο της πόλης. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα, την ποσότητα και την πίεση του νερού. Παράκληση προκειμένου το δίκτυο να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα για όλους να περιοριστεί η κατανάλωση για την επόμενη μία ώρα». Μικροεντάσεις σημειώθηκαν και μεταξύ πολιτών, καθώς πολλοί ήθελαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες, ενώ υπήρχαν και οι ψύχραιμοι που προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι στις δύσκολες ώρες προέχει η αλληλεγγύη, αλλά μάταια! Χθες επικράτησε το «ο πιο γρήγορος κερδίζει»!
Ο πανικός για προμήθεια νερού προκάλεσε και κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς πολλοί βγήκαν με τα αυτοκίνητα για να μπορούν να κουβαλήσουν ποσότητες νερού.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass