Ικανοποίηση για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ -Η «Ε» ΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2023 13:30

Της Νατάσας Πολυγένη
Μια νέα σελίδα γύρισαν από χθες στη ζωή τους χιλιάδες υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και εκατοντάδες υποψήφιοι του νομού Λάρισας έφτασαν ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στο όνειρό τους. Μέρα χαράς η χθεσινή για πολλές οικογένειες που τα βλαστάρια τους σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις. Σύμφωνα και με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκο Ζέρβα, για άλλη μια χρονιά οι υποψήφιοι της Λάρισας σημείωσαν υψηλές βαθμολογίες και η γενικότερη αίσθηση είναι ότι τα πήγαν ελαφρώς καλύτερα και από πέρυσι, ειδικά σε κάποια μαθήματα, όπως τα Μαθηματικά.


Οι υψηλές βαθμολογίες σε συνδυασμό με τις ελαφρώς πτωτικές τάσεις που διαφαίνονται στις βάσεις εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο στις σχολές μεσαίας ζήτησης, με τα βαθμολογικά ρετιρέ να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, κάνουν το όνειρο των υποψηφίων να σπουδάσουν στη σχολή της αρεσκείας τους πραγματικότητα. Παρόλα αυτά αξίζει να επισημανθεί ότι ακόμη και τώρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, μια εκτίμηση του πόσο θα πέσουν ή θα ανέβουν οι βάσεις είναι κάπως ριψοκίνδυνη.
Χθες εν τω μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στατιστικά των βαθμολογικών επιδόσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ. Σε μια πρώτη ανάλυση ο μαθηματικός Σ. Τερζόπουλος σχολιάζει ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων δείχνουν ελαφρώς καλύτερες σε σχέση με πέρυσι και ιδιαίτερα στις επιδόσεις των αριστούχων.
Ο νομός Λάρισας παραδοσιακά πάντα μετρά πολλές επιτυχίες. Τηρώντας την παράδοση ετών η «Ε» δημοσιεύει σήμερα επιτυχίες παιδιών που με επιμονή και συστηματική μελέτη θα περάσουν το κατώφλι των ΑΕΙ.
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Λίγα λεπτά μετά τις 12 χθες το μεσημέρι άρχισαν να χτυπάνε τα sms με τις βαθμολογίες στα κινητά των υποψηφίων.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ολοκληρώθηκε δίχως προβλήματα για τρίτη χρονιά και 3 στους 4 υποψηφίους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενημερώθηκαν άμεσα για τη βαθμολογία τους με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.
Ειδικότερα, χρήση της δυνατότητας ενημέρωσης με SMS έκαναν 63.844 υποψήφιοι από τους 88.570 που συνολικά συμμετείχαν έστω και σε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (ποσοστό 72.08%). Τα μηνύματα εστάλησαν και παραδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, παράλληλα με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες και στην εφαρμογή results.it.minedu.gov.gr.
Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS εξασφαλίστηκε πρώτη φορά το 2021, μέσω ειδικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού smsresults.minedu.gov.gr στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.
Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
Ο επόμενος σταθμός θα είναι η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής διπλού, παράλληλου μηχανογραφικού και για τα Δημόσια ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους μέχρι και σήμερα Παρασκευή 30 Ιουνίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό ή/και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο. Η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε αυτό θα πρέπει να αποτυπωθούν οι πραγματικές επιθυμίες του υποψηφίου και οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών που τους ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τις βαθμολογικές τους επιδόσεις, που μπορεί να τους αποπροσανατολίσουν από την επιθυμία τους.
Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, δηλαδή των βάσεων, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, αυτή αναμένεται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass