Ο Απ. Κομνός συνταξιοδοτείται, η Λάρισα τον ευχαριστεί...

ΚΛΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2023 9:10 | Τελευταία ενημέρωση: 30 Ιουν 2023 9:31

Η τελευταία εργάσιμη ημέρα θα είναι η σημερινή για τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Απόστολο Κομνό καθώς συνταξιοδοτείται, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη τόσο για τον ιατρικό κόσμο και το ΕΣΥ, όσο και για την

κοινωνία της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας. Χθες στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ με αφορμή την ολοκλήρωση μιας σπουδαίας πορείας γεμάτης έμπνευση, προσφορά, επιστημονική κατάρτιση και ικανότητα, πραγματοποιήθηκε μια λιτή εκδήλωση για την πορεία της ΜΕΘ ΓΝΛ με τίτλο «ΜΕΘ ΓΝΛ. 26 χρόνια συνεχούς προσπάθειας, συνεχούς προσφοράς και διεκδικήσεων για συνεχή βελτίωση».
Ο κ. Κομνός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έκανε μια αναλυτική περιγραφή των όσων έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε σ’ αυτό από το 1989 που ήρθε και επετεύχθη τελικά το 1997 σημειώνοντας διαρκή πρόοδο στο πέρασμα του χρόνου.
Αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη για το θέμα του εξοπλισμού και όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε, εξήγησε πως υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού.
«Μετά το χτύπημα που είχαμε στην πανδημία με θανάτους και αποχωρήσεις αναγκαστήκαμε να προωθήσουμε νέα παιδιά και να δημιουργηθεί πάλι ομάδα που είναι σημαντική, καθώς είναι κλειστό τμήμα και θα πρέπει όλοι να έχουν καλές σχέσεις και να επικοινωνούν».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τον χαρακτήρισε ως «προστιθέμενη αξία» τόσο τον ίδιο όσο και τη ΜΕΘ, ενώ θυμήθηκε και τις όχι και λίγες «πρωτόγνωρες μάχες που δώσαμε όλο το τελευταίο διάστημα». Πρόσθεσε μάλιστα πως πάντα φρόντιζε να υπάρχει διαδοχή, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι πάντα θα παραμείνει κοντά στις ΜΕΘ. «Είναι άνθρωπος της προσφοράς. Έσωσε ζωές που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα γινόταν. Αξίζει την αγάπη όλων» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.
Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του είπε μεταξύ άλλων πως είχε ακούσει για το έργο του και την προσφορά και είπε πως με το που ήρθε εδώ συνάντησε έναν αγωνιστή, έναν άνθρωπο, έναν φίλο. Θυμήθηκε όλες τις κρίσιμες στιγμές των τελευταίων ετών.
Ο διοικητής του ΓΝΛ κ. Γρηγόρης Βλαχάκης είπε μεταξύ άλλων πως «για μας ο κ. Κομνός αποτελεί μεγάλο στήριγμα. Ήταν πάντα δίπλα μας και συνεργαστήκαμε για να αντιμετωπίσουμε πολλές δύσκολες καταστάσεις όπως την πανδημία, τον σεισμό και τέλος το δυστύχημα των Τεμπών. Η ΜΕΘ ανεβάζει το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης σημείωσε πως «μιλάμε για έναν άνθρωπο που με την επιστημονική του επάρκεια και την αφοσίωσή του στον άνθρωπο έχει σώσει ζωές. Πολλές οικογένειες το έχουν ζήσει αυτό». Απαρίθμησε όλες τις δύσκολες στιγμές της πόλης των τελευταίων ετών και εξήρε την ικανότητά του να συνεργάζεται άψογα.
Ο πρόεδρος του τμήματος της Ιατρικής Σχολής Λάρισας κ. Θεόφιλος Καραχάλιος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο κ. Κομνός είναι υψηλού επιπέδου επιστήμονας με έντονη δραστηριότητα και πως έχει στηρίξει το ΕΣΥ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Χαρακτήρισε τη ΜΕΘ πολύ υψηλού επιπέδου και αποτελεσματική. Διαβεβαίωσε πως όλο αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος ανέφερε πως «είμαστε περήφανοι πως έχουμε μέλος μας τον Απόστολο Κομνό. Η ΜΕΘ και ο Κομνός είναι λέξεις συνώνυμες».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων ΜΕΘ κ. Γιώργος Φακής έκανε μια αναδρομή στην πορεία του κ. Κομνού από το ξεκίνημά του μέχρι το σήμερα και είπε πως είναι μια από τις σταθερές του ΕΣΥ με διαχρονική προσφορά στον άνθρωπο.
Ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας τόνισε στην «Ε» για τον κ. Κομνό πως είναι «ανεκτίμητο κεφάλαιο για την υγεία και τον τόπο μας. Είναι τέτοιο το επιστημονικό και ηθικό του ανάστημα που είμαι βέβαιος, γνωρίζοντάς τον πολύ καλά πως η έννοια σύνταξη, δεν έχει γι’ αυτόν περιεχόμενο. Είμαι σίγουρος πως θα είναι πάντα κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του απ’ όπου αυτός επιλέξει. Τιμή μου η φιλία μας, τεράστιο γνωστικό κεφάλαιο η πολυετής συνεργασία μας».
Τόσο ο Σύλλογος Φίλων ΜΕΘ Λάρισας όσο και η διοίκηση του ΓΝΛ επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Κομνό για την προσφορά του.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρώην νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Πινακάς, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος, πολλοί γιατροί και συνεργάτες του κ. Κομνού, φίλοι τους και μέλη της οικογένειάς του.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass