Εκδήλωση μνήμης για εκτελεσθέντες

Από Γερμανούς κατακτητές και συνεργάτες τους στον Αμπελώνα - Οργανώθηκε από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2023 16:05

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους (ΕΑΣΑΔ), τον Μάη του ‘44, που διοργάνωσε η ΚΟΒ Αμπελώνα Λάρισας του ΚΚΕ, στην Κεντρική πλατεία της πόλης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Σερδένης, πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ. Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο νεκρών, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιού από την ΚΟΒ Αμπελώνα και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ.
Στην ομιλία του ο Θανάσης Σερδένης, -αφου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Τώρα χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ για 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και στη συναίνεση που θα της παρέχουν όλοι οι άλλοι. Αυτό είναι που θα μετρήσει για τον λαό απέναντι στα δύσκολα που του ετοιμάζουν για την επόμενη μέρα. Γι’ αυτό λέμε: στις 25 Ιούνη ΚΚΕ δυνατό, γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο εδώ!
Ξέρετε πολύ καλά το έργο των βουλευτών του ΚΚΕ γιατί τους βλέπατε καθημερινά πλάι σας. Η σημαντική άνοδος που καταγράφει το ΚΚΕ στον Νομό Λάρισας, σε όλα τα αστικά κέντρα και τα χωριά, μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί αποδεικνύει την αύξηση του κύρους του Κόμματος στον λαό. Αναδεικνύει ότι αυτή η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί συνειδητή επιλογή χιλιάδων που συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μέτωπα πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή τους.
Καλούμε, λοιπόν, όσους και όσες εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ, πολλοί για πρώτη φορά, να το ξανακάνουν. Γιατί τώρα έχουν περισσότερους λόγους να το κάνουν. Να μη χαθεί καμία ψήφος λόγω αποχής.
Καλούμε όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα. Για να είμαστε όλοι μαζί πιο δυνατοί, στις 26 Ιουνίου, να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη υπέρ των συμφερόντων των «πολλών»», κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass