«Επιασαν τον Μάη» στην εξοχή

Φαρσαλινοί τηρώντας τα έθιμα της περιοχής

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2023 14:00

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Η επαρχία Φαρσάλων γιόρτασε χθες την Πρωτομαγιά, με πολλούς πολίτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη φαρσαλινή ύπαιθρο. Η εξοχή είχε προετοιμαστεί για αυτήν την ημέρα, φορώντας την ανθοστολισμένη στολή της, με τον ζεστό ήλιο να λάμπει και τον ήχο της μουσικής να γεμίζει τον αέρα απ’ άκρη σ’ άκρη.


Από νωρίς το πρωί, αρκετοί ήταν οι νεαροί και οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι οργανώθηκαν με ψησταριές, κρέατα, μπύρες, κρασί και τσίπουρο. Αρκετά είναι τα τραγούδια, οι παροιμίες, τα ποιήματα, τα ήθη και τα έθιμα που αναφέρονται στον Μάιο μήνα που είναι ο πιο ανθοστόλιστος από όλους τους μήνες του χρόνου, που ως σκοπό είχαν να γιορτάσει ο κόσμος τη γονιμότητα των αγρών, την καρποφορία της γης, την άνθιση της φύσης, το οριστικό τέλος του χειμώνα και τον ερχομό του καλοκαιριού.
Στα Φάρσαλα ο Σύλλογος Ντόπιων ο Ενιπέας γιόρτασε στην τοποθεσία «Χτούρι» στην Υπέρεια Φαρσάλων, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Κρήνης υποδέχθηκε τον κόσμο στον Προφήτη Ηλία στην Κρήνη Φαρσάλων. Και στις δύο εκδηλώσεις ο κόσμος έσπευσε να γιορτάσει τον Μάη, να ψήσει στην εξοχή και να χορέψει.
Ανάλογες συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές τοποθεσίες της επαρχίας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έψησαν στα σπίτια τους με παρέα.

Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass