Αγριεύουν οι κόντρες για το «Πάρκο των Ευχών»

ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ *ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΜΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΪΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2022 14:00

Τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να συγκαλέσει κατεπείγουσα έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για το θεματικό «Πάρκο των Ευχών».
Καταγγέλλοντας διαδικασίες αδιαφάνειας στη διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του θεματικού Πάρκου, δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα αυτή να αναβληθεί λόγω έλλειψης απαρτίας.


Η σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το «Πάρκο των Ευχών» θα γίνει στις επόμενες ημέρες, αλλά η όλη διαχείριση του θέματος από τη Δημοτική Αρχή, την παραμονή λειτουργία τους Πάρκου, έδωσε το έναυσμα στις αντιπολιτευτικές παρατάξεις να μιλούν για «ομολογία αδιαφάνειας και οικονομικών συναλλαγών».
Ενδεικτικά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Αθανάσιος Μαμάκος δήλωσε χαρακτηριστικά πως:
«Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής για τη σύγκληση κατεπείγουσας έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του θεματικού «Πάρκου των Ευχών», αποτελεί ομολογία αδιαφάνειας και προσπάθεια εκ των υστέρων νομιμοποίησης μίας διαδικασίας, την οποία και εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση και οι άλλες παρατάξεις έγκαιρα είχαμε στηλιτεύσει.
Μέσω της ανάθεσης των εργασιών του Πάρκου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο κ. Καλογιάννης επιχείρησε να παρακάμψει τις διαφανείς οδούς λειτουργίας του Δήμου για μία σειρά οικονομικών συναλλαγών πολλών χιλιάδων ευρώ για τις εορταστικές εκδηλώσεις, αγνοώντας επιδεικτικά για μία ακόμα χρονιά τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, τόσο σε επίπεδο προτάσεων όσο και διασφάλισης του θεσμικού ελέγχου.
Σήμερα, λοιπόν, κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο τον οδήγησε αυτή η επιλογή ζητάει από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να του δώσουν λευκή επιταγή και να νομιμοποιήσουν στα τυφλά τις επιλογές του.
Δεν θα του δώσουμε το άλλοθι που ζητά. Αποφασίσαμε να απέχουμε από την έκτακτη συνεδρίαση ως παράταξη «Λάρισα Μπροστά», επιφυλασσόμενοι για κάθε ενέργεια που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον». ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ
Σε ανάλογο ύφος ήταν και η ανακοίνωσης της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» που χαρακτήρισε τη σύγκληση παρωδία, επισημαίνοντας τα εξής: «Και ξαφνικά, την παραμονή της έναρξης λειτουργίας του «Πάρκου των Ευχών», καλούμαστε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση (!) για τη σύσταση επιτροπής που θα έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση, τη λειτουργία και τη διαχείριση του θεματικού πάρκου.
Δηλαδή ο κ. Καλογιάννης έχοντας ήδη προβεί σε σωρεία απευθείας αναθέσεων, με «κριτήρια» που μόνο αυτός γνωρίζει, αναζητά «συνένοχους» για να καλύψει την προχειρότητα και την αδιαφάνεια που τον χαρακτηρίζουν.
Πιστός στις ολοκληρωτικές ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκε, αλλά και την αλαζονική και αυταρχική του συμπεριφορά, σήμα κατατεθέν του, δεν τηρεί ούτε καν τα στοιχειώδη προσχήματα, με ενέργειες στα όρια της νομιμότητας.
Ενώ υπήρχε επαρκής χρόνος όλο αυτό το χρονικό διάστημα, απέφυγε επιμελώς να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις των δημοτικών παρατάξεων, επιλέγει με κατεπείγουσα διαδικασία την άκρως προσχηματική συνεδρίαση της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.
Η «Λαρισαίων Κοινόν» δηλώνει ότι στηρίζει κάθε εκδήλωση και δράση που στοχεύουν στην ανάδειξη και προβολή της Λάρισας. Δεν είμαστε, όμως, διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε και να συναινέσουμε στην απαράδεκτη αυτή τακτική του κ. Καλογιάννη και φυσικά δεν θα συμμετάσχουμε στην παρωδία της συνεδρίασης».
Να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και το βράδυ, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό, αλλά υπάρχει σχεδιασμός να γίνει σήμερα.  
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass