Παντός καιρού οι Θεσσαλοί συνταξιούχοι

ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2022 15:02

Παντός καιρού απέδειξαν ότι είναι για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι

της Θεσσαλίας, αφού η χθεσινή συνεχής βροχόπτωση δεν στάθηκε εμπόδιο σε εκατοντάδες να διαδηλώσουν, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας.
Αρχικά οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Σωματείων της Θεσσαλίας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Βασικό αίτημα των διαμαρτυρόμενων συνταξιούχων από τα τέσσερα θεσσαλικά διαμερίσματα η παροχή αυξήσεων που θα ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες και θα επιτρέπουν στους συνταξιούχους να ζουν με αξιοπρέπεια. Εκ μέρους των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας τον χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Γερογιάννης , γ. γραμματέας Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στις κεντρικές τους ομιλίες ο Θεοφάνης Λάφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισαν μεταξύ άλλων ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι θα δώσει αυξήσεις είναι προκλητικοί, όταν «ο πληθωρισμός τρέχει με 12- 13%, εξαιρούνται οι επικουρικές συντάξεις, θα δοθούν μόνο σε συνταξιούχους που δεν έχουν προσωπική διαφορά, ενώ αυτοί που έχουν προσωπική διαφορά, όχι μόνο δεν θα πάρουν αύξηση, αντίθετα με δεδομένη την αύξηση του πληθωρισμού θα δουν μεγάλες μειώσεις». «Κοντά 13 χρόνια περικοπών «τσάκισαν» τη ζωή μας.
Οι αυξήσεις δεν μας ικανοποιούν και δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, καθώς τα πολλά προβλήματα και η ακρίβεια μάς βγάζουν στους δρόμους», ανέφεραν σε δηλώσεις τους εκπρόσωποί τους, σημειώνοντας πως ανάλογες δράσεις – που θα κορυφωθούν με παναττικό συλλαλητήριο στις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα – πραγματοποιούνται πανελλαδικά.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας. Σε σχετική ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, «χαιρετίζουν τους συνταξιούχους της περιοχής μας που αψηφώντας τον άσχημο καιρό πήρανε μέρος στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Λάρισα. Η συνεχής βροχή που έπεφτε στη Λάρισα δεν μπόρεσε να εμποδίσει εκατοντάδες συνταξιούχους από όλη τη Θεσσαλία να διαδηλώσουν, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας βάσει των πραγματικών αναγκών του λαού».

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ
Στα αιτήματα της πανθεσσαλικής κινητοποίησης περιλαμβάνονταν τα εξής:
* Αμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων.
* Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές. Να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές.
* Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα.
* Αμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, Επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015.
* Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
* Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεών τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής.
Γ.Π.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass