Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2022 15:03

Βραβεύει αριστούχους μαθητές και φοιτητές
Ο ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Από τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Λάρισας ανακοινώνεται ότι τα δικαιολογητικά,

που απαιτούνται, για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της βράβευσης των παιδιών των γεωπόνων – μελών του Συλλόγου μας, που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου, που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, είναι ένα αντίγραφο βαθμολογίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες και μια υπεύθυνη δήλωση του/της φοιτητή/-τριας - σπουδαστή/-στριας με τα στοιχεία της σχολής του/της.
Σε κάθε περίπτωση, εάν στα δικαιολογητικά δεν αναγράφονται τα ονόματα των γονέων, θα πρέπει να κοινοποιούνται στον Σύλλογο. Παρακαλούνται οι γονείς να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη βράβευση των παιδιών τους στο e-mail του συλλόγου geoponikoslarisa@gmail.com έως την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.

 

Τιμούν τη μνήμη του ευεργέτη Διαμ. Μάνιαρη

Το ετήσιο μνημόσυνο, για τον μεγάλο ευεργέτη των Αμπελακίων Διαμαντή Μάνιαρη, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στον ναό Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων.
Θα ακολουθήσει τρισάγιο στο μνημείο του ευεργέτη στον προαύλειο χώρο του σχολείου και καφές στην πλατεία του χωριού.


Αναβολή εκδήλωσης στην Ελασσόνα

Το προγραμματισμένο για χθες χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Ελασσόνας, αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και ώρα 10:15-12:30, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας, στην Κεντρική πλατεία.


Πρόσληψη δύο παθολόγων στον Δήμο Λαρισαίων
-ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ -ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Στην πρόσληψη δύο γιατρών παθολόγων, με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου για έναν χρόνο, προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων, για την κάλυψη αναγκών του τμήματος λειτουργίας Κ.Α.Π.Η. της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας.
Τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να είναι τα εξής:
1) Πτυχίο ή δίπλωμα ιατρικής Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμο πτυχίο ή δίπλωμα ιατρικής, σχολών της αλλοδαπής.
2) Άδεια άσκησης Ιατρικού Επαγγέλματος.
3) Τίτλος ιατρικής ειδικότητας.
4) Βεβαίωση ιδιότητας μέλους Ιατρικού Συλλόγου.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Πρόσθετα προσόντα: Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης και μεταπτυχιακός τίτλος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης.
Για την πλήρωση των θέσεων οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από την 08/12//2022 έως και την 16/12/2022:
1) Είτε ηλεκτρονικά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ιστοσελίδας του δήμου (https://www.larissa.gov.gr/) και ειδικότερα στο μενού:
e-Υπηρεσίες>Τμήμα Διαδικασιών Ανθρώπινου Δυναμικού >Αιτήσεις για την ανακοίνωση ΣΜΕ (ΠΕ Ιατρών Παθολόγων ή Γενικής Ιατρικής).
Στο σημείο αυτό της ιστοσελίδας, θα είναι αναρτημένα: η ανακοίνωση και το παράρτημα, η αίτηση (σε μορφή .doc), ο υπερσύνδεσμος (link) για την είσοδο στην Ψηφιακή Πλατφόρμα του Δήμου Λαρισαίων,
https://larissa.elocalgovernments.gr/client/index.php?service=EXR|APL|TEL#{%22cls%22:%22home%22}
2) Είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:
Δήμος Λαρισαίων, Ίωνος Δραγούμη 1, Τ.Κ. 41222, Λάρισα, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Διοίκησης & Προσωπικού, Τμήμα Διαδικασιών Ανθρώπινου Δυναμικού.
Πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Τμήμα Διαδικασιών Ανθρώπινου Δυναμικού της Διεύθυνσης Διοίκησης και Προσωπικού του Δήμου (τηλ. 2413-500.318, 2413-500.341 υπεύθυνοι : Ε. Ανδρέου, Ζ. Βαρβαρέσος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

 Η Αγιά ανάβει αύριο το δέντρο

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Με εορταστική διάθεση, αρκετές εκδηλώσεις και τη Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων και αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου «ανάβει» το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική πλατεία της Αγιάς, στις 7 το απόγευμα. Από τις 6:00 τα παιδιά θα κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ευχετήριες κάρτες. Στη συνέχεια, με το άναμμα του δέντρου, δεκάδες φαναράκια θα ανεβούν ψηλά στον ουρανό, όπως κάθε χρόνο, μεταφέροντας τις ευχές μικρών και μεγάλων για τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κεράσματα σε όλους με τοπικά προϊόντα από τον Σύλλογο Γυναικών Αγιάς, bazaar χειροποίητων κατασκευών από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και ζαχαρωτά, καραμελίτσες και μικρά δωράκια στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη.


Ανάβει στην Ποταμιά Αγιάς το χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Γυναικών Ποταμιάς, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Ποταμιάς και τον Δήμο Αγιάς, διοργανώνει εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ποταμιά, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 5:30 μ.μ. Θα υπάρχει μπουφές για τους μεγάλους, λιχουδιές και μικρά δωράκια για τα παιδιά. Επίσης, ο Σύλλογος θα εκδράμει στον Βόλο την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

 

 Εγγραφές στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας
ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ανοιχτό κάλεσμα σε νέους/-ες και εκπροσώπους φορέων απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων, για εγγραφή τους στο Συμβούλιο. Η πρόσκληση αφορά σε νέους και νέες ηλικίας 17 έως 30 ετών, δημότες/-ισσες του Δήμου Λαρισαίων, που ενδιαφέρονται να μετάσχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η εκπροσώπηση της νέας γενιάς, η συμμετοχή, η συζήτηση, η διαβούλευση, η υποβολή προτάσεων, η συνεργασία, οι νέες ιδέες, είναι οι βασικές αρχές που προωθούνται μέσω του Συμβουλίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στοχεύει: Στην εξοικείωση των νέων με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο. Στη συμβολή τους για τη διαμόρφωση τοπικού στρατηγικού σχεδίου για τη νέα γενιά. Στην ικανοποίηση της ανάγκης για διεκδίκηση μία κοινωνίας με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, καθώς και εντός αυτών. Στην οργάνωση και την υποστήριξη δράσεων που αφορούν σε σημαντικούς τομείς της κοινωνικής ζωής της πόλης.
Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχή στο μητρώο νέων πολιτών, μπορούν να μεταβούν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.larissa.gov.gr/el/o-dimos/index.php? option=com_rsform&view=rsform&formId=33
Οι φορείς μπορούν να συμμετέχουν με έναν εκπρόσωπό τους, δηλώνοντας παράλληλα και ένα αναπληρωματικό μέλος, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.larissa.gov.gr/el/o-dimos/index.php?option=com_rsform&view=rsform&formId=32
Η πλατφόρμα των εγγραφών θα παραμείνει ανοιχτή το αργότερο μέχρι τις 31/12/2022.

 

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Στο πλαίσιο των δράσεων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Θεματική Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Λάρισας, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Έμφυλη βία-Κοινωνικές πρακτικές - Ενδοοικογενειακή βία-Γυναικοκτονία», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας αύριο Παρασκευή και ώρα 18:30. Ομιλήτριες θα είναι οι: Μαρία Γκασούκα, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέλος της πρωτοβουλίας κατά των γυναικοκτονιών και του δικτύου γυναικών συγγραφέων κατά της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών, Σοφία Βαγενά πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Παρεμβαίνουν: Ερμίνα Μαγαλιού εκπαιδευτικός, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και μέλος θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας, Νικολέτα Μπουρνόβα δικηγόρος Λάρισας, μέλος θεματικής Φεμινιστικής Επιτροπής και Ισότητας φύλων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας, Εύη Παπανίκα υπεύθυνη θεματικής Φεμινιστικής Πολιτικής και Ισότητας φύλων από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας.

 

Ημερίδα για τον κάμπο
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ο κάμπος ερημώνει. Τον ακούμε;» είναι ο τίτλος ημερίδας που διοργανώνει ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης μεθαύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Divani Palace. Οι βασικοί ομιλητές της ημερίδας είναι οι εξής:
* Δρ. Κώστας Λαγουβάρδος - Μετεωρολόγος, Διευθυντής Ερευνών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
* Δρ. Χρίστος Τσαντήλας - Γεωπόνος – Εδαφολόγος, πρ. Διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών ΕΛΓΟ «Δήμητρα»
* Ζήσης Αργυρόπουλος - Χημικός & Περιβαλλοντολόγος
* Αλέκος Μπέλεσης – Γεωλόγος
* Δρ., Επιτ. Δρ. Δημήτριος – Μπιλάλης Καθηγητής Γεωργίας & Βιολογικής Γεωργίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Παναγιώτης Πανάγος - Επιστημονικό Στέλεχος (Research Officer) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ στη συζήτηση παρεμβαίνουν
οι:
* Βασιλική (Ματούλα) Αϋφαντή - Πρόεδρος Α.Σ. «Φαρσάλων Γη»
* Γεώργιος Ζέικος - Πρόεδρος Α.Σ. «Κίσσαβος»
* Παναγιώτης Καλογιάννης - Μέλος ΔΣ Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών, Επικεφαλής Αγροτικού Τομέα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
* (Λάρισα)
* Γεώργιος Καραΐσκος - Μέλος ΔΣ Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών, Μέλος ΔΣ ΔΟΒ
* Αργύρης Μπαϊρακτάρης - Πρόεδρος Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, Ταμίας Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κολλάτος.

 

Ενημέρωση για δικαιούχους ΤΕΒΑ
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Η Κοινωνική Σύμπραξη Λάρισας και η Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, φορέας υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ, πραγματοποιούν παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο του Έργου: «Παροχή συνοδευτικών μέτρων της Κοινωνικής σύμπραξης Λάρισας», την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων στις 18:00 με θέμα «Το ΤΕΒΑ σε κίνηση, υποστήριξη ωφελουμένων και συνοδευτικά μέτρα».
Η ενημέρωση έχει στόχο την πληροφόρηση των ωφελουμένων για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στα συνοδευτικά Μέτρα που υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου.

 

Στολίζουν και ανάβουν το δέντρο τους στο Σκλήθρο
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους θα στολίσουν και θα φωταγωγήσουν την ερχόμενη Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 4:00 μ.μ. “Κάτω από το τρεμούλιασμα των φώτων, με ένα ποτήρι και περισσή ελπίδα, να ανταμώσουμε όλοι ξανά” λέει το κάλεσμα των διοργανωτών για την εκδήλωση, η οποία θα πλαισιωθεί με latin και λαϊκούς χορούς.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Πάμφιλο Κοιλιά, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, με θέμα «Αυτοπεποίθηση: Προσόν ή μειονέκτημα;». 

 

Αιμοδοσία στον Πυργετό
Εθελοντική αιμοδοσία, θα πραγματοποιήσει η «Τράπεζα Αίματος Πυργετού» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου τις ώρες 8:30 π.μ. μέχρι 1.00 μ.μ., σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυργετού. Τα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Τράπεζας Αίματος, συστήνουν στους ενδιαφερόμενους να δώσουν αίμα, τα ακόλουθα: «να έχουν κοιμηθεί 6-7 ώρες, να μην έχουν καταναλώσει αλκοόλ 8-9 ώρες πριν, να μην έχουν πάρει φάρμακα (πίεσης, ασπιρίνες κ.λπ.) το βράδυ και το πρωί, να έχουν πάρει ένα ελαφρό πρωινό (καφέ, γάλα), να έχουν περάσει δύο ώρες από ένα πλήρες γεύμα, να μην καπνίσουν πριν την αιμοδοσία».

 

Αιμοδοσία στη δομή φιλοξενίας προσφύγων
Εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων στην «Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Κουτσόχερου», θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στη δομή.

 

Συνέντευξη Δημ. Μητσιούλη για τις εκλογές

Συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης θα δώσει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» ο εκπρόσωπος της περιφερειακής παράταξης «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» Δημήτρης Μητσιούλης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος θα αναφερθεί στο παρόν και το μέλλον της Θεσσαλίας, καθώς και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Συνέλευση Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών

Σε επαναληπτική ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ» επί της οδού Αγχίαλου 4 στη Φιλιππούπολη Λάρισας, προχωρά το Δ.Σ. της Οργάνωσης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα παρακάτω θέματα: Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού της χρήσης 2021, μετά των επ’ αυτού εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της χρήσης 2021. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή για τη χρήση 2022. Ενημέρωση για τη μείωση 50 % του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2022 και τα επόμενα. Διάφορα θέματα. Δικαίωμα συμμέτοχης σε αυτή έχουν τα μέλη του Α.Σ. που έχουν εκπληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Συνεταιρισμό.


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων

Κατεπείγουσα συνεδρίαση διά τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων σήμερα Πέμπτη, στις 2.15 το μεσημέρι, με θέμα τη σύσταση επιτροπής του θεματικού πάρκου Χριστουγέννων στο πάρκο Αλκαζάρ.


Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αναπήρων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών (ΠΑΝ.Σ.Α.Π.), ως εξής: Πρόεδρος Πατσιούρας Αθανάσιος, αντιπρόεδρος Α’ Τριζόγλου Νικολέττα, αντιπρόεδρος Β’ Οικονόμου Μαρία, γενικός γραμματέας Καλαϊτζίδης Ευθύμιος, αναπληρωτής γενικός γραμματέας Καφαλή Καλλιόπη, ταμίας Παζώλης Θωμάς, οργανωτική γραμματέας Τσικούρα Φανή και αναπλ. οργανωτική γραμματέας Πέτρου Κων/να.


Οι έλεγχοι για την ανίχνευση κορονοϊού

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει ελέγχους: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο. 09:00-20:00 στον ΟΣΕ. 09:00-15:00 στο κέντρο ΓΑΙΑ. 09:00-15:00 στον Μύλο Παππά. 09:00-12:00 στο Δημαρχείο Νίκαιας. 09:00-12:00 στο Δημαρχείο Τυρνάβου. 12:30-14:30 στο Δημαρχείο Αμπελώνα.


Αναζητούν το άστρο των Χριστουγέννων

«Αναζητώντας το άστρο των Χριστουγέννων» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιήσει η ΚΟΙΝΣΕΠ «Έναστρον» και το Σχολείο Αστρονομίας, σε συνεργασία με τον διδάκτορα Αστροφυσικής κ. Δημήτρη Κάντζα, στο πάρκο Καινοτομίας JOIST (οδός Τριπόλεως και Βαλτεστίου) στη Λάρισα, από 3 ως και 5 Ιανουαρίου 2023. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 ετών και άνω, αλλά και σε κάθε ενήλικο λάτρη του έναστρου ουρανού. Περισσότερες πληροφορίες στο www.enastron.org ή στο 6983-512.219. Δηλώσεις συμμετοχής με μήνυμα στο info@enastron. org.

 

Αιμοδοσία στο Κέντρο ΧΑΡΑ Ι

Το Σωματείο Εργαζομένων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διοργανώνουν δράση αιμοδοσίας, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ., στον ισόγειο χώρο του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι, Δημοκρατίας 115, Νεάπολη, Λάρισα. Στην αιμοδοσία καλούνται να συμμετάσχουν συμπολίτες, καθώς και μέλη και φίλοι του Συλλόγου.
Οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ και οι αιμοδότες είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι αιμοδότες, θα μπορούσαμε να παρακινήσουμε άλλα άτομα να συμμετάσχουν.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-613.112.


Παρουσίαση χορών και γλέντι Καλαρρυτινών

Ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ» καλεί όλους τους πατριώτες και φίλους των Καλαρρυτών στον εκκλησιασμό για την εορτή του Αγίου Νικολάου που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Περαχώρα Τυρνάβου την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022. Θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών από χορευτικό του συλλόγου στον προαύλειο χώρο της εκκλησίας και ημερήσιο γλέντι στο κυλικείο με ζωντανή ορχήστρα!
Την ορχήστρα αποτελούν: Τραγούδι: Γιώργος Αγγέλης, Κλαρίνο: Βασίλης Μπακαγιάννης, Βιολί: Θάνος Ρούμπος. Λαούτο: Χρήστος Καλαμπούκας, Ντέφι: Γιώργος Κοταρέλας.


Συνέλευση γονέων ΑμεΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ειδικών σχολείων την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στη Λέσχη ΑμεΑ Ν. Λάρισας, που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 31. Θέματα είναι η λογοδοσία πεπραγμένων, κριτική - Έγκριση μελών επί των πεπραγμένων και προτάσεις μελών. Μετά το τέλος της συνέλευσης θα γίνει η γιορτή της 3ης Δεκεμβρίου για τα ΑμεΑ, κατά την οποία θα δοθούν εδέσματα.


Εθελοντική αιμοδοσία Ανατολιτών

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, 18:00-20:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
«Θέλοντας να ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου μας για να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε σε κάθε δύσκολη ανάγκη, καλούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους να συμμετάσχουν» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τις Δ.Ε.Υ.Α.

ΖΗΤΑ Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α.

«Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τις Δ.Ε.Υ.Α., αφού είναι κοινωφελείς ενεργοβόρες επιχειρήσεις» ζητά μεταξύ άλλων από την Πολιτεία η γενική συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν προβλήματα των ΔΕΥΑ της χώρας και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
« Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ζητά:
Ειδικό τιμολόγιο ρεύματος για τις Δ.Ε.Υ.Α., αφού είναι κοινωφελείς ενεργοβόρες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις «αιχμής».
Να δοθεί το συντομότερο δυνατό πρόσθετη οικονομική ενίσχυση, πέραν των 20 εκ. ευρώ που εξήγγειλε ο κ. Πέτσας, η οποία θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων από την αύξηση του ενεργειακού του κόστους από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα.
Για να αποκτήσουν οι Δ.Ε.Υ.Α. ενεργειακή αυτάρκεια ζητά: Για τις Δ.Ε.Υ.Α., τους φορείς οι οποίοι επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους σκοπούς δημόσιου ενδιαφέροντος (ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού), γενικής ή τοπικής εμβέλειας, αλλά και τις Ενεργειακές Κοινότητες, που σχεδιάζουν έργα ΑΠΕ με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού, να δίνεται προτεραιότητα στην αίτηση σύνδεσής τους προς τον ΔΕΔΔΗΕ και να προβλέπεται η δέσμευση «χώρου» στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Να διασφαλιστούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τα διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα όπως για παράδειγμα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ή από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να χρηματοδοτηθούν δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας στις εγκαταστάσεις των ΔΕΥΑ.
Να δοθεί άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση με νομοθετική διάταξη η δυνατότητα στις Δ.Ε.Υ.Α. για λόγους επιτάχυνσης της διαδικασίας να προσλαμβάνουν το αορίστου χρόνου προσωπικό τους με προκήρυξη που θα εκδίδει κάθε επιχείρηση ξεχωριστά σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. της και οι ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους να ελέγχονται από τον Α.Σ.Ε.Π. Το αίτημα αυτό συνάδει απολύτως με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Δ.Ε.Υ.Α., αφού ρητά εξαιρούνται από τον δημόσιο τομέα με νομοθετική διάταξη και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών τη μείωση του Φ.Π.Α. στο νερό από 13% στο 6% για να ελαφρυνθούν οι πολίτες σε μια εποχή πληθωρισμού και ακρίβειας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η απώλεια εσόδων για το δημόσιο δεν ξεπερνά τα 44 εκ. ευρώ σύμφωνα με μελέτη της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.».

 

Διαμαρτυρίες και χθες στα Φάρσαλα

ΓΙΑ ΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ *ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)Με δίωρη διαμαρτυρία συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις των Ρομά στην πόλη των Φαρσάλων, για τον τραυματισμό 16χρονου Ρομά από Αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη νέα περιφερειακή οδό μεταξύ Λαρίσης και κόμβου Ανωχωρίου και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα. Στη συνέχεια μετακινήθηκαν στον κόμβο Λαρίσης με τη νέα περιφερειακή οδό, όπου άναψαν φωτιές καίγοντας λάστιχα, ενώ κάηκαν κάδοι απορριμμάτων. Η Αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις των οχημάτων, ενώ στο σημείο βρισκόταν όχημα της Πυροσβεστικής που έσβησε τις φωτιές και όχημα του Δήμου που απομάκρυνε τα υπολείμματα από το οδόστρωμα όταν υποχώρησαν από το σημείο οι διαδηλωτές και λίγη ώρα αργότερα δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass