«Μικρό αεροδρόμιο» το πεδίο προσγείωσης Τερψιθέας

Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ «ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΣ» ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΗ DRONE

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 21:36

Του Κώστα Γκιάστα

Εχοντας μακρά εμπειρία σε διάφορα πτητικά μέσα (αεροπλάνα και κυρίως ελικόπτερα) στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό ως χειρίστης, εκπαιδευτής και εξεταστής, ο Στέλιος Κοντόπουλος αναλαμβάνει νέος πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας. Ενός συλλόγου με μεγάλη ιστορία και πολλά αισιόδοξα σχέδια για το μέλλον.
Γι’ αυτά, όπως και για την αξία του πεδίου προσγείωσης στην Τερψιθέα, αλλά και τα σχέδιά του, μιλάει στην «Ε» ο απόστρατος «ελικοπτεράς», όπως είναι γνωστός στον κύκλο του.
Αναφερόμενος στο όραμά του για την Αερολέσχη είπε πως «έχοντας ήδη εμπειρία 10 ετών στα διοικητικά του Συλλόγου, θα συνεχίσω το έργο του τέως προέδρου, κ. Χρήστου Λυατέρη, που επί της προεδρίας του έγιναν πολύ σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο οργάνωσης και έργων. Η Αερολέσχη κοντεύει τα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον αεροπορικό κόσμο της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στόχος δικός μου θα είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων που θα αποτελέσουν βάση για τη διεύρυνση της αεροπορικής οικογένειας, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και μια νέα δυναμική. Επίσης προσβλέπω στην οργανωτική αναβάθμιση και τη μεταμόρφωση του πεδίου προσγείωσης Τερψιθέας με έργα που θα το καταστήσουν ένα μικρό αεροδρόμιο που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Λάρισας και γενικότερα της Θεσσαλίας. Τέλος, θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της αερολέσχης μέσω της συνεργασίας με φορείς και υπηρεσίες για παραγωγικό έργο όπως επιτήρηση δασών, αναζήτηση αγνοουμένων, μεταφορά ασθενών, συνεργασία με Πολιτική Προστασία, Αστυνομία και Πυροσβεστική».
Για το ενδιαφέρον του κόσμου σχετικά με τις δράσεις της λέσχης τονίζει πως «ο κόσμος θέλει και προσπαθεί να έρθει σε επαφή για να έχει μία πλήρη ενημέρωση για όλα τα τμήματα και όλους τους τομείς δραστηριοτήτων. Η οικονομική συγκυρία, καθώς και η πανδημία αποτέλεσαν σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα και επηρέασαν σαφώς την όλη κατάσταση. Ευελπιστούμε σταδιακά να επιστρέψουμε στην ομαλότητα».
Ο κ. Κοντόπουλος αναφέρθηκε γενικότερα τόσο στον αεραθλητισμό όσο και στον αερομοντελισμό. Αρχικά τόνισε πως «ο αεραθλητισμός δεν είναι χόμπι και δεν αφορά μόνο πτήση και αεροπλάνο.
Είναι η αεροπορική ιδέα που πραγματικά σε κυριεύει, είναι η σύσφιξη σχέσεων, η συμμετοχή, η δημιουργία, η καλλιέργεια του πνεύματος και του χαρακτήρα, η αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων η κατανόηση των κανόνων και της πειθαρχίας, η αλληλοβοήθεια και γενικά όλες οι αρχές που απαρτίζουν το ατομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι» και πρόσθεσε πως «ο αερομοντελισμός είναι ένα από τα τμήματα της Αερολέσχης με σημαντική παρουσία σε εκδηλώσεις και αγώνες τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα μέλη του Τμήματος είναι σε υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, έχουν άριστη συνεργασία και αποτελούν μια οικογένεια. Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε και σχολή χειριστών Drone, με αρκετούς νέους χειριστές να αποφοιτούν».
Σχετικά με το πεδίο προσγείωσης στην Τερψιθέα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται είπε ότι «Το πεδίο προσγείωσης είναι ένας χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων. Οι προσπάθειες είναι συνεχείς για να διατηρηθούν στη βέλτιστη δυνατή κατάσταση ο διάδρομος προσγείωσης αλλά και οι εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν: πύργο ελέγχου, γραμματεία, αίθουσα ενημέρωσης χειριστών, εντευκτήριο μελών, αποθήκες, τουαλέτες, υπόστεγα» και συνεχίζει «ο διάδρομος προσγείωσης μήκους 930 μέτρων είναι χωμάτινος και θα μπορούσε όμως με τη βοήθεια των τοπικών φορέων, όπως είναι ο Δήμος και η Περιφέρεια, να ασφαλτοστρωθεί, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες για προσγείωση μεγαλύτερων και διαφορετικών τύπων αεροσκαφών, βελτιώνοντας και τις παρεχόμενες δυνατότητες εξυπηρέτησης των διερχόμενων αεροσκαφών».
Εν κατακλείδι ο νέος πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία δημιουργική ασάφεια και πως «έχει ξεκάθαρους στόχους για το μέλλον και την εξέλιξή του σε έναν από τους σημαντικότερους αεραθλητικούς συλλόγους της χώρας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass