Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 11:33

Ο Δικηγορικός Σύλλογος τιμά τον Γ. Διαμαντή

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του διακεκριμένου δικηγόρου Λάρισας, Ιωάννη Διαμαντή, διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Λάρισας και στην πρώτη ενότητά της που φέρει τον τίτλο «Ιωάννης Διαμαντής: Ο άνθρωπος και ο Δικηγόρος» η δικηγόρος Ηλιάνα Νάνου και ο φιλόλογος Αριστοτέλης Παπουτσής θα αναφερθούν στην πολυσχιδή προσωπικότητά του. Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης: «Νομικές ενασχολήσεις», ως οφειλόμενη τιμή στη μνήμη του διακεκριμένου δικηγόρου, θα γίνουν εισηγήσεις από τον Λαρισαίο δικηγόρο Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, με θέμα «Ο ρόλος του Δικηγόρου στην ποινική δίκη», και από τον καθηγητή Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Λάμπρο Μαργαρίτη, με θέμα «Αναίρεση της απόφασης κατά το σκέλος της ποινής και ελαφρυντικές περιστάσεις».

 

Σε ισχύ τα μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών

Σε ισχύ παραμένουν τα μέτρα για πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών σε αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου, «κατά τη χειμερινή περίοδο, παραμένουν σε ισχύ όσα προβλέπονται για την πρόληψη και την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, που εφαρμόζονται σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη: https://bit.ly/3BB8mEg».

 

Ομιλία για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης διοργανώνει ομιλία με θέμα «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη των παιδιών μας. Πώς μπορούμε ως γονείς να την ενισχύσουμε» την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, στον χώρο του Ινστιτούτου (Ι.Ψ.Α.), επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 21, έναντι Δικαστικού Μεγάρου). Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Κούμπουλη, ψυχολόγος Α.Π.Θ, MSc Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία, Τμήμα Παιδιού και Εφήβου Ι.Ψ.Α.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, ειδικούς ψυχικής υγείας που ασχολούνται με την οικογένεια και το παιδί. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία στο τηλ.: 2410-258.040 και στο e-mail: ipsa.larissa@gmail.com.

 

Εκδρομή Χορωδίας Αμπελώνα

Ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή σε Βόλο - Μακρινίτσα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 για τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου, αλλά και για μη μέλη της χορωδίας που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Το κόστος της εκδρομής είναι 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι μεθαύριο Τρίτη 8 Νοεμβρίου στο τηλ. 6937-287.172, Γ. Κουκούλης.

 

Απογευματινή εκδήλωση από τις «Φίλες της Αγάπης»

Οι «Φίλες της Αγάπης» οργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. και καλούν τα μέλη και τις φίλες του Συλλόγου να περάσουν με την παρέα τους ένα ευχάριστο απογευματινό στη φιλόξενη αίθουσα του κέντρου «Φρούριο». Τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο κ. Δημήτρης Τσαβές, καθηγητής Μουσικής, σαξοφωνίστας και μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, που με το σαξόφωνό του θα χαρίσει ωραίες και αξέχαστες μελωδίες.

 

Πανήγυρη Αγ. Νεκταρίου στον Αγ. Αχίλλιο

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Εκκλησίας μας τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα: Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θα διαβαστούν οι Χαιρετισμοί στον Άγιο Νεκτάριο.
Στις 9.15 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, που θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Θ. Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα διαβαστούν τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου και οι πιστοί θα μπορούν να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο. Σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

 

Αύριο η πανελλαδική σύσκεψη μηλοπαραγωγών

Πανελλαδική σύσκεψη από όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας πραγματοποιούν αύριο στις 6 μ.μ. στο Κτήμα Νεφέλη στην Αγιά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων. Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καλούν όλους τους παραγωγούς της Αγιάς, αντιπροσωπείες από τους Αγροτικούς Συλλόγους, σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη, «αφού αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, όλη η επαρχία θα οδηγηθεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό». Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και θα αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των παραγωγών.

 

Ακόμα 35 κρούσματα χθες
Στα 35 έφτασαν τα κρούσματα Covid που βρέθηκαν στους χθεσινούς δειγματοληπτικους ελέγχους που έγιναν στον ΟΣΕ Λάρισας. Ειδικότερα, σε συνολικό αριθμό 279 δειγμάτων καταγράφηκαν 35 θετικά κρούσματα, σε 19 γυναίκες και σε 16 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη. Στο μεταξύ, σήμερα η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ θα κάνει νέους δωρεάν ελέγχους από 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και στον ΟΣΕ Λάρισας

 

Γιορτή Ελιάς σήμερα στους Γόννους
Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν σήμερα την 8η Γιορτή Ελιάς στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στους Γόννους. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί με χαιρετισμούς επισήμων, ομιλίες από τους Χρ. Τσαντήλα, ερευνητή, γεωπόνο, δρα Εδαφολογίας, για «την καλλιέργεια της ελιάς, τα προβλήματα και τις προοπτικές της», και τον Ηλία Τσουμα, συνεργαζόμενο ερευνητή Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND, για το «αν μπορούν τα δορυφορικά δεδομένα και η τεχνητή νοημοσύνη να φανούν χρήσιμα στην καλλιέργεια της ελιάς». Η γιορτή θα κλείσει με χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων.

 

Σήμερα η γιορτή του Οδηγισμού στη Λάρισα
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γιορτάζει σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου την Ημέρα Οδηγισμού! Οι Οδηγοί όλης της Ελλάδος δέχονται παλιά και νέα μέλη και τους φίλους στις Εστίες τους για να ιδωθούν ξανά και να ξαναζήσουν αξέχαστες Οδηγικές στιγμές με αφορμή και τα 90 χρόνια από την ίδρυση του Σώματος. Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού περιμένει παλιά και νέα μέλη και γενικότερα τους φίλους του Οδηγισμού σήμερα στην Εστία του, Βελή 8, και ώρα 11 το πρωί, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τον Οδηγισμό.

 

Ομιλία σήμερα στη ΓΕΧΑ
Σήμερα στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (Μανδηλαρά 14) θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε».

 

Συνάντηση αποφοίτων Λυκείου Αγιάς
Σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αποφοίτων του Γενικού Λυκείου Αγιάς, του έτους 1986-87. Η συνάντηση θα γίνει στο «Αρχοντικό του Αβέρωφ» στην πλατεία Αβέρωφ στη Λάρισα. «Περιμένουμε», τονίζεται στην πρόσκληση, «όλους τους παλιούς συμμαθητές μας για μία συνάντηση γεμάτη αναμνήσεις και συναισθήματα που μοιραστήκαμε στην εφηβεία της ανεμελιάς και της αθωότητας και να ξαναφέρουμε όλοι μαζί στη μνήμη μας ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της ζωής μας». Για επικοινωνία: Νασιάρα Ευαγγελία 6945-544.132, Γκανάς Δημήτρης 6970-499.999.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass