«Ραντεβού στα άδεια σπίτια...»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ»

Δημοσίευση: 06 Νοε 2022 16:37

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην «Κατάληψη Ντουγρού» διοργανώθηκε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου από τη Συνέλευση υπεράσπισης της «Κατάληψης Ντουγρού», που 7 χρόνια μετά την κατάληψη του κτιρίου επί της οδού Τζαβέλα 52 στο Κέντρο της Λάρισας εκκενώθηκε την περασμένη Τετάρτη μετά από αστυνομική επιχείρηση.
Από τη Συνέλευση αλληλεγγύης, μεταξύ άλλων, σημειώνεται πως «έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τις καταλήψεις άβατα και κέντρα ανομίας. Ε, ναι λοιπόν είναι, αν κέντρο ανομίας σημαίνει άρνηση υπακοής και προσαρμογής σε μια κοινωνία που ισχύει το δίκιο του ισχυρού, σε μια κοινωνία-φυλακή για τους πολλούς. Οι χώροι μας ναι, πάντα θα αποτελούν άβατα και αναχώματα σε σεξιστές, ρατσιστές και φασίστες. Κλείνοντας θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας στα άδεια σπίτια σε αυτήν την πόλη και παντού».
Στο μεταξύ από την «Κατάληψη Ντουγρού» τονίζεται πως «για εμάς οι καταληψίες, επανοικειοποιούμενες τον όρο, αποτελούν αρχιτέκτονες/-ισσες της ουτοπίας, καθώς στήνουν σχεσιακά και υλικά δίκτυα που συχνά διαπερνούν και αμφισβητούν την εξορθολογισμένη λογι(στι)κή της νεοφιλελεύθερης αναλωσιμότητας και την αριστερίστικη λογική της «περπατημένης», με απρόβλεπτους τρόπους. Αν, επομένως, πρέπει να μιλήσουμε απολογιστικά για κινηματικές «ήττες» ή «νίκες» εμείς θα απαντήσουμε ανορθόδοξα πέρα από αυτά τα διλήμματα, ανταπαντώντας ότι «χορέψαμε στο χείλος του κόσμου» και ότι ο καταληψιακός ρυθμός μας ολοένα και περισσότερο θα αντηχεί στον χωροχρόνο των πόλεων των περιφράξεων». Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες να καταγγέλλουν το κράτος βίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass