Η Λάρισα γιορτάζει την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2022 15:06

Πλούσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, στο πλαίσιο

της «ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας», από αύριο Παρασκευή έως τις 22 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Συνδυάζω-Μετακινούμαι». Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την προβολή δράσεων που συνδέονται με την υλοποίηση της Agenda 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώ δράσεις έχουν προγραμματιστεί και στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.ΠΙΣΤΑ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ
Μεταξύ των δράσεων που ξεχωρίζουν είναι η «HERO 2030» με τη λειτουργία της πίστας δεξιοτεχνίας για ποδήλατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Κεντρική πλατεία, ενώ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται μεγάλη ποδηλατοβόλτα με τίτλο «Μια πόλη ένα ποδήλατο», σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ και τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων.
Ποδηλάτες από τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης (ένα ανά κάθε κοινότητα) θα ποδηλατήσουν μέχρι την Κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τα σχήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κορυφαία δράση της «ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», με αποκλεισμό μέρους του κέντρου της πόλης από τα οχήματα, τις ώρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Την ίδια ημέρα (Κυριακή 18/9) θα πραγματοποιηθούν ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας και λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά από 8 έως 15 ετών. Και οι δύο δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. «Πηνειό».
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: Αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο του προγράμματος και τις ώρες 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί δράση με χρώματα και μουσική, σε συνεργασία με τις Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και τη συμμετοχή των ΚΔΑΠ του Δήμου.
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ.-15.00 και 6-9 μ.μ.: «HERO 2030» πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.
11 π.μ.-15.00 και 6-9 μ.μ.: «Από το σπίτι στο σχολείο». Εκπαιδευτικό επιδαπέδιο φιδάκι.
11 π.μ. με 1 το μεσημέρι: «Ζωγραφίζουμε το αγαπημένο μας εναλλακτικό μέσο μεταφοράς. Μια δράση με χρώματα» σε συνεργασία με τις Λέσχες Πολιτισμοί του Δήμου Λαρισαίων.
11 π.μ. με 10 μ.μ.: Έκθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Λάρισας.
Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: 11 π.μ.-15.00 και 6-9 μ.μ.: «HERO 2030» πίστα δεξιοτεχνίας για ποδήλατα, αφιερωμένη στους 17 στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών.
11 π.μ.-15.00 και 6-9 μ.μ.: «Από το σπίτι στο σχολείο». Εκπαιδευτικό επιδαπέδιο φιδάκι.
11 π.μ.-12 το μεσημέρι: «Είσαι 3-5 ετών; Έλα για ποδήλατο!» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων.
10.30 π.μ.-1 το μεσημέρι: Ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό.
1 με 2 το μεσημέρι: Λαϊκός ποδηλατικός αγώνας για παιδιά 8 έως 15 ετών σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό.
11 π.μ.-1 το μεσημέρι: «Στην πλατεία για παραδοσιακά παιχνίδια», σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.
11 π.μ.-1 το μεσημέρι: Ελάτε να γνωρίσετε το Τένις με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων.
11 π.μ.-15.00 και 6-9 μ.μ.: Επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια Subbi Heo σε συνεργασία με τον Α.Ε.Σ. Λάρισα. Πινγκ-Πονγκ σε συνεργασία με τη ΔΥΜΑΜΗ ΑΣ Λάρισας. Σκάκι σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκακιστών Λάρισας.
11 π.μ. -10 μ.μ.: Έκθεση ποδηλάτων και ηλεκτρικών πατινιών σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της Λάρισας.
Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου: «Stifle time» Βγαίνουμε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας μέσα φιλικά προς στο περιβάλλον.
Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου: Εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
6-10 μ.μ.: Γνωριμία με το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ, με το ποδήλατο, το πατίνι ή τα rollers, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά βίου μάθησης και την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων.
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Περίπατος στην πόλη, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Κισσάβου - Ελασσόνας και τα Δημοτικά Σχολεία της Λάρισας. Περίπατος για την ειρήνη, σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του προγράμματος «Αθληση και γυναίκα». «Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στο σχολείο».
Επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας διά της υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής Των Ελλήνων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων, το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, την Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου: 7 μ.μ.-8 μ.μ.: Ποδηλατοβόλτα - Μια πόλη ένα ποδήλατο, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και τις Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων.
8 μ.μ.: Συναυλία με μουσικά σχήματα του Μουσικού Σχολείου Λάρισας στην Πλατεία Σάπκα (Κεντρική).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass