Συνεχής η στήριξη του ΓΝΛ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5ης ΥΠΕ Φ. ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΝΚΥΛ - ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ - ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2022 15:07

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία περιλαμβάνονται πίνακες και σειρά στοιχείων,

ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης επιχείρησε να απαντήσει χθες σε όσα κατήγγειλαν προχθές ο πρόεδρος και τα στελέχη της ΕΙΝΚΥΛ για «αδιαφορία» του Υπουργείου Υγείας, αλλά και της 5ης ΥΠΕ έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ανακοίνωση που πάντως δεν αποσαφηνίζει τις προθέσεις της διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας για την αποδοχή ή την απόρριψη του αιτήματος της ΕΙΝΚΥΛ για συνάντηση με αντικείμενο την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο κ. Σερέτης, η προσπάθεια ενίσχυσης του Γ.Ν. Λάρισας με ανθρώπινο δυναμικό είναι συνεχής και αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα, καθώς από το 2019 μέχρι σήμερα το νοσηλευτικό ίδρυμα ενισχύθηκε με 47 γιατρούς, εκ των οποίων 24 μόνιμοι και 23 επικουρικοί. Ενώ η ιατρική δύναμη ενισχύθηκε περαιτέρω, με την πρόσληψη ενός ιδιώτη ιατρού, ειδικότητας ακτινοδιαγνωστικής, με εξειδίκευση στην καρδιαγγειακή απεικόνιση, με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για 12 μήνες.
Την ίδια περίοδο προσλήφθηκαν 145 άτομα ως λοιπό προσωπικό εκ των οποίων 4 μόνιμοι από την 2Κ προκήρυξη, 111 επικουρικοί και 30 υπάλληλοι από τις νοσηλευτικές ειδικότητες.
Αναφορικά με τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ αναφέρει:
* Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για την καλύτερη διαχείριση ασθενών Covid-19, post-Covid-19 και non-Covid-19, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας σύναψε συμβάσεις με ιδιωτικά θεραπευτήρια και κέντρα αποκατάστασης του νομού Λάρισας συνολικά 263 κλινών, εκ των οποίων οι 150 κλίνες αφορούσαν σε ήπια covid περιστατικά, οι 40 σε post-covid περιστατικά και οι 73 σε non-covid.
* Το Γ.Ν. Λάρισας συνεργάστηκε κατά το κύμα της πανδημίας του 2021 με ιδιώτες ιατρούς ειδικοτήτων πνευμονολογίας, παιδιατρικής, ακτινοδιαγνωστικής και παθολογίας - εντατικολογίας.
* Σήμερα (9ος 2022) ενεργές συμβάσεις με τους ιδιώτες ιατρούς είναι εκείνες με τον ακτινοδιαγνώστη και τον παιδίατρο.
* Το Νοσοκομείο, μέσω του μέτρου της επίταξης, ενισχύθηκε για 30 ημέρες (20.11.2021 - 20.12.2021) με τέσσερις (4) ιδιώτες ιατρούς ειδικοτήτων πνευμονολογίας και παθολογίας.
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο κ. Σερέτης αναφέρεται στη λειτουργία της μαγνητικής τομογραφίας καρδιάς από τον Μάρτιο 2020, στη μετατροπή και ένταξη της ιατρικής ειδικότητας - ειδικής μονάδας οδοντιατρικής περίθαλψης ατόμων με ειδικές ανάγκες ΑμεΑ στο νέο οδοντιατρικό τμήμα ως ειδική μονάδα αυτού από τον Φεβρουάριο 2020, καθώς και την αύξηση της δύναμης του νοσοκομείου κατά 12 κλίνες, ήτοι από 300 σε 312 με την ένταξη 12 κλινών στον Παθολογικό Τομέα και σύσταση Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ΜΑΦ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ΜΕΘ από τον Δεκέμβριο 2021.
Η ανακοίνωση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κλείνει με την ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναβάθμιση εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων του Γ.Ν. Λάρισας ως εξής:    
Α. ΕΣΠΑ 2014 - 2020 Περιφέρειας Θεσσαλίας - Προσκλήσεις ΑΡ. 90, 101. Ένταξη του έργου «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία Covid-19», συνολικής αξίας  2.547.256 €.
Β. Χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ένταξη του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση – παραγωγή ενέργειας από μονάδες ΑΠΕ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας» συνολικής επιλέξιμης προϋπολογιζόμενης δαπάνης 5.435.713,34 € .
Γ. Συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens. Προμήθεια αξονικού τομογράφου 64 τομών, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης με 5ετή συντήρηση  625.000 €.
Δ. Νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2021 - 2027.
Το Γ.Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση η οποία έχει ήδη αποσταλεί από την 5η Υ.ΠΕ. στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υ.Υ. για περαιτέρω επεξεργασία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass