Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2022 15:05

Εκλέγουν νέο Δ.Σ. σήμερα οι Ανατολίτες

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανατολιτών

«Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Πριν την εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση. Καλούνται τα μέλη να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς ενίσχυση του Συλλόγου και συνέχιση των δράσεών του και να υποβάλουν το όνομά τους για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας έτσι την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό για το μέλλον του Συλλόγου.

 

 Ημερίδα για «Ανοικτές και βιώσιμες πόλεις»
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “BE-PART” πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων (Ίωνος Δραγούμη 1), ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Ανοικτές και βιώσιμες πόλεις - Συμπεριληπτικά Συμβούλια Νεολαίας». Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και των Τοπικών Αρχών για το «BE-PART», η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερευνητικών δράσεων που διενεργήθηκαν στο πλαίσιό του, αλλά και η παροχή πληροφόρησης σχετικά με τις επικείμενες εκπαιδευτικές δράσεις. Σκοπός του προγράμματος “BE-PART” είναι η πρόληψη και καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω της ενίσχυσης του διακοινοτικού διαλόγου των νέων σε τοπικό και θεσμικό επίπεδο. Η ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων και η δημιουργία νέων, βάσει των αρχών της συμπερίληψης, αποτελεί στόχο του έργου. Ο Δήμος Λαρισαίων μαζί με τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο έργο σε δράσεις ερευνητικές, εκπαιδευτικές και πιλοτικές. Το ευρωπαϊκό έργο BE PART ‘Breaking silos, promoting youth-led intercommunal dialogue against xenophobia at local level’, συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια 2014-2020» (REC PROGRAMME 2014 - 2020) με βασικούς εταίρους την ΕΕΤΑΑ, την Action Aid και το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.

 

 Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΟΡΦΕΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας «Ορφέας», απευθύνει κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εξωτερικοί συνεργάτες, για τη στελέχωση του «Εργαστηρίου Ζωής», κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, στις παρακάτω ειδικότητες: ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, κοινωνικής ανθρωπολογίας, κοινωνικής εργασίας και διοίκησης (Π.Ε./Τ.Ε.), εικαστικών, θεατρολογίας, αφήγησης παραμυθιού, δημιουργικής γραφής, φιλολογίας, χορού - χορογραφίας, φωτογραφίας και μουσικής. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, όπου θα αναγράφονται τα προσωπικά τους στοιχεία, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και θα προσδιορίζεται η θέση για την οποία ενδιαφέρονται, ενώ θα επισυνάπτεται αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των υποψηφίων, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη.  Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα γίνει αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης Μανωλάκη 11Δ’ από σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-555.935».

 

  Υποβολή αιτήσεων για το εποχικό βοήθημα
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΗ

Ξεκίνησε τη Δευτέρα και λήγει στις 30 Νοέμβρη 2022 η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος, που ανέρχεται για τους οικοδόμους σε 824,91 ευρώ και για τους δασεργάτες σε 780,33 ευρώ.
Οι προϋποθέσεις χορήγησής του είναι:
Α. Για τους οικοδόμους:
- Να έχουν πραγματοποιήσει το 2021 αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες 95-210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια. Δηλαδή, αρκεί να έχουν 73-163 πραγματικές ημέρες εργασίας.
- Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
- Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.
- Να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.
Επισημαίνουμε ότι, οι συνάδελφοι οικοδόμοι έχουν το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση να λάβουν το ειδικό εποχικό βοήθημα εφόσον πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ανεξάρτητα αν κατά την περίοδο καταβολής του λαμβάνουν τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας.
Β. Για τους Δασεργάτες:
- Να έχουν πραγματοποιήσει το 2021 50-210 ένσημα.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2022 και έχουν προϋποθέσεις, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’ όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από το ποσό των 495,75 ευρώ.
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2022 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.

 

Συνάντηση αποφοίτων στη Γιάννουλη

Οι απόφοιτοι του Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, των ετών 1962, 1963 και 1964, θα συναντηθούν μεθαύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, για να γιορτάσουν τα (σχεδόν) 60 χρόνια από την αποφοίτησή τους και να θυμηθούν παλιές, όμορφες, αξέχαστες στιγμές. Χώρος συνάντησης το προαύλιο του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης, στις 11 το πρωί για να επισκεφθούν το παλιό Δημοτικό Σχολείο και μετά να καθίσουν για καφέ, ποτό κ.τ.λ. στο «Green Park» , έχοντας μπροστά τους το διήμερο εκδηλώσεων της Κοινότητας για φαγητό και χορό! Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Για πληροφορίες σχετικά: Γιώργος Αθ. Σωτηράκης τηλ. 6932-907.050 και 2410-259.257.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass