Aνθισαν και πάλι οι «Αμυγδαλιές» στη Νέα Πολιτεία

Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ * ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΝΕΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2022 16:30

Είναι, ίσως, η αστείρευτη αγάπη για τη συνοικία τους. Η μεγάλη ανάγκη που έχουν για να εκφραστούν, αλλά και το πάθος για την ανάδειξη των γνήσιων προσπαθειών τους. Μπορεί και η έγνοια που έχουν για να βελτιώσουν τα άσχημα της γειτονιάς τους.


Κάποια από τα παραπάνω, μα ενδεχομένως και όλα αυτά μαζί, οδήγησαν μια ομάδα κατοίκων στην επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου που είχε παύσει τη λειτουργία του για κάποια χρόνια. Του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Σύλλογου Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές». Πριν από λίγες ημέρες δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στη διαχρονική έδρα του Συλλόγου στο «Κονάκι Αβέρωφ», όπου μοιράστηκαν σκέψεις, όνειρα, άλλα και προβληματισμούς.
Μάλιστα ορίστηκε προσωρινή επιτροπή, η οποία απαρτίζεται κατά βάση από νέα άτομα έχοντας όμως και την υποστήριξη κάποιων παλιότερων μελών.
«Είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιαστεί η προσπάθειά μας» εξηγεί στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μπόμπολας και υπογραμμίζει πως η φιλοσοφία της ανιδιοτελούς προσφοράς, της εθελοντικής δράσης, το αίσθημα αλληλεγγύης και το ενδιαφέρον τους για τα κοινά της συνοικίας, αλλά και της πόλης, τους ώθησαν να προχωρήσουν στην επανίδρυση του Συλλόγου. Ενός Συλλόγου ιστορικού, καθώς είναι από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στη Λάρισα το 1989. Μέχρι το 2018 λειτουργούσε κανονικά, όμως κάπου εκεί σταμάτησε τη δράση του. Επειδή η συνοικία της Νέας Πολιτείας δεν σταματάει να αναπτύσσεται και να μεγαλώνει γεννήθηκε αυτόματα η ανάγκη για την επαναλειτουργία του.
«Ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή που η απομόνωση, η αποξένωση και η εσωστρέφεια καλά κρατεί και γι’ αυτό προχωρούμε σε αυτό το εγχείρημα με κύριο σκοπό να γνωριστούμε και να έρθουμε πιο κοντά αφουγκραζόμενοι τις κοινωνικές ανάγκες του τόπου μας και με απώτερο κοινό σκοπό την πρόοδο και την πολιτιστική αναβάθμισή του» λέει και όπως όλα τα μέλη έτσι και εκείνος ανυπομονεί να υλοποιηθούν οι στόχοι και τα όνειρα που τους ώθησαν στη δημιουργία του Συλλόγου.
Τράπεζα αίματος, πολιτιστικές και μαθητικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικές δράσεις, παραδοσιακοί χοροί, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, διενέργεια ποδηλατικών αγώνων είναι μερικά από τα οποία ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν.
«Η Νέα Πολιτεία είναι γεμάτη από οικογένειες με μικρά παιδιά» προσθέτει ο κ. Μπόμπολας «και δεν γινόταν να μην έχει έναν δυνατό Σύλλογο. Είχαμε πολλές αναμνήσεις από παλιότερες δράσεις και σε μια συνάντηση που κάναμε είδαμε πως μας έλειπε όλο αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να κινηθούμε άμεσα».  Επιπλέον απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στις διεργασίες του Συλλόγου, καταθέτοντας τις ιδέες τους και προσφέροντας σε έναν γόνιμο διάλογο, εγγραφόμενοι ως τακτικά μέλη.
«Από την πλευρά μας, ως διοικούσα επιτροπή είναι μεγάλη μας τιμή και ευθύνη να εκπροσωπούμε τον Σύλλογο έως ότου πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που έχουμε δίπλα μας μερικά από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου που συνέβαλαν τα μέγιστα στα πρώτα βήματα της συνοικίας μας». Η Νέα Πολιτεία αυτήν τη στιγμή διαθέτει 2 νηπιαγωγεία, 2 δημοτικά σχολεία όπως και γυμνάσια – λύκεια. Πλέον έχει και δεκάδες καταστήματα διαφόρων ειδών, γήπεδα, κολυμβητήριο κ.ά. Την εξέλιξη της περιοχής την έχει δει όλα αυτά τα χρόνια ένας από τους παλιότερους κατοίκους της και μέλος του Συλλόγου, ο κ. Λάμπρος Μαυραντζάς, ο οποίος με αφορμή την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου λέει στην «Ε» πως «Εμείς οι παλαιότεροι έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τα νεότερα παιδιά που θέλουν να τρέξουν για τη γειτονιά τους. Πολλά από τα παλιά μέλη ήρθαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κι αυτό είναι το θετικό. Ποτέ στον Σύλλογο της Νέας Πολιτείας δεν υπήρχαν κομματικές ταυτότητες κι αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας. Πιστεύω πως έτσι θα συνεχίσουν και οι νεότερες γενιές και γι’ αυτό θα πετύχουν».

Η Διοικούσα Επιτροπή
Η προσωρινή Διοικητική Επιτροπή του Συλλόγου ορίστηκε ομόφωνα όταν και συντάχθηκε το καταστατικό του νέου Συλλόγου και απαρτίζεται από τους παρακάτω:
Πρόεδρος: Μπόμπολας Ευάγγελος
Αντιπρόεδρος: Μαυραντζάς Λάμπρος
Γενικός Γραμματέας: Γιαννάκος Αθανάσιος
Ταμίας: Δεσπόπουλος Ιωάννης
Μέλος: Καλτσάς Βασίλειος
Μέλος: Γκουργκούλιας Ιωάννης
Μέλος: Αναγνωστόπουλος Λάμπρος
Μέλος: Παπαχρήστος Ιωάννης
Μέλος: Κακογεώργος Ηλίας
Πληροφορίες: Email: pes.neaspoliteias.amygdalies@outlook.com
Facebook: Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Πολιτείας Λάρισας «Οι Αμυγδαλιές»

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass