Τίμησαν τον Αγ. Γεώργιο Ραψάνης

Η Ελλάδα είναι πάντα υπέρ του Δικαίου και της Ειρήνης, δήλωσε ο Χρ. Κέλλας

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2022 15:30

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Ραψάνη, τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, για την εορτή του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος εκ Ράψανης, προεξάρχοντος του Πατρός Νεοφύτου, συλλειτουργούντος μετά του Ιερέως της Ενορίας του χωριού Πατρός Διόδωρου, όπου  συμμετείχε και ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης.

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου φυλάσσονται και τα ιερά λείψανα του Αγίου προς ευλογία των προσκυνητών και ευλαβών χριστιανών.
Στη συνέχεια κλήρος και λαός μετέβησαν στην πλατεία της Ραψάνης όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ραψάνης στην επανάσταση του Ολύμπου το 1878. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και από όλους τους παρευρισκόμενους εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ
«Η Ορθοδοξία, η Ραψάνη και η Λάρισα γιορτάζουν σήμερα τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, του διδασκάλου, που αποτέλεσε φάρο της ρωμιοσύνης και προμαχώνα της ελληνορθόδοξης σκέψης στα χρόνια της Τουρκοκρατίας συμβάλλοντας στην εθνεγερσία. Ο μεγάλος αυτός Άγιος του τόπου μας αφύπνισε με τη ζωή και το μαρτύριό του τον υπόδουλο ελληνισμό και του ενστάλαξε την ελπίδα της Ελευθερίας».
Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τη Ραψάνη, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου προς τιμήν του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου.
Παράλληλα, με τον εορτασμό του πολιούχου και προστάτη της περιοχής, στο πλαίσιο της πανδημοτικής γιορτής, που οργάνωσαν ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, οι Ραψανιώτες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της μάχης του Προφήτη Ηλία κατά την Επανάσταση του 1878. Ο Χρήστος Κέλλας απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες, δηλώνοντας:
«60 χρόνια μετά τη θυσία του Αγίου Γεωργίου εκ Ραψάνης, οι γενναίοι συμπατριώτες μας έδωσαν τις ζωές τους για την ελευθερία της πατρίδας αγωνιζόμενοι κατά των Τούρκων κατακτητών, στους οποίους προκάλεσαν μεγάλες απώλειες. Η Ραψάνη, παρά την καταστροφή που υπέστη από τη μανία των Οθωμανών, αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και μαζί με την υπόλοιπη Θεσσαλία ενώθηκαν λίγα χρόνια αργότερα με την ελεύθερη Ελλάδα.
Υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη όλων των προγόνων μας, που προετοίμασαν τον ξεσηκωμό του Γένους και πολέμησαν για την εθνική ανεξαρτησία, σφραγίζοντας με το αίμα τους τη συγκρότηση του νέου Ελληνικού Κράτους.
Η παρακαταθήκη των αγωνιστών του 1821 και εν γένει η πορεία του Έθνους στον χρόνο μάς εμπνέουν και μας υπενθυμίζουν ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε σε συνθήκες κρίσεων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Είμαστε πάντα στο πλευρό του δικαίου, της ειρήνης και των παγκόσμιων αξιών. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε κράτους να πορεύεται με ασφάλεια στο διεθνές σύστημα, χωρίς να απειλούνται η ακεραιότητα και η ύπαρξή του από την ισχύ των όπλων και τον ιστορικό αναθεωρητισμό.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Ειρήνη στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο!».
Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών Δημήτρης Μαϊμάρης, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Νικολάου, Κωνσταντίνος Ζαρδούκας και ο σύμβουλος Τ.Κ. Ραψάνης Αστέριος Παζάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass