Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Σπηλιάς

* ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2024 14:40

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τη μάχη της Σπηλιάς Κισσάβου, που έγινε στις 26 Μαρτίου του 1944, διοργανώνουν ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Σπηλιωτών «Ο Κίσσαβος», η Τοπική Κοινότητα Σπηλιάς και ο Δήμος Τεμπών.

Στη μάχη αυτήν έχασαν τη ζωή τους 7 αντάρτες και 14 άμαχοι κάτοικοι της Σπηλιάς. Μαζί με τους πεσόντες στη μάχη της Σπηλιάς θα τιμηθούν και όλοι οι Σπηλιώτες που έχασαν τη ζωή τους από τις κατοχικές δυνάμεις κατά την περίοδο τις κατοχής (από το 1941 έως το 1944). Η εκδήλωση θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στη Σπηλιά Λάρισας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Ιωάννη του Προδρόμου, τρισάγιο στη μνήμη τον πεσόντων, ομιλία, εκφώνηση νεκρών, ενός λεπτού σιγή και Εθνικό Ύμνο. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στην ταβέρνα «Το Μπουγάζι» και θα παρουσιαστεί ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό υλικό από τον συνταξιούχο δάσκαλο Δημήτρη Κ. Καλογιάννη, που αφορά τον τρόπο με τον οποίο τίμησαν τους πεσόντες όλα αυτά τα χρόνια τόσο ο Σύλλογος Σπηλιωτών όσο και η Κοινότητα Σπηλιάς. Στη συνέχεια, ο συνταγματάρχης ε.α. του Μηχανικού Ιωάννης Μαγιάκος θα διαβάσει για πρώτη φορά αποσπάσματα από τα ανέκδοτα χειρόγραφα απομνημονεύματα του διασωθέντα κατά τη μάχη της Σπηλιάς πατέρα του Αλέξανδρου Μαγιάκου. Η εκδήλωση θα κλείσει με την απαγγελία ποιημάτων προς τιμήν όλων των πεσόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass