«Βροχή» παραπόνων για το ακριβό φυσικό αέριο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΠΚΑ ΣΤΗΝ «Ε»: ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 21:07

Εκρηκτική αύξηση παραπόνων για τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τους καταναλωτές σε όλη τη χώρα παρατηρείται στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, όπως δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρος κ. Νίκος Τσεμπερλίδης.
«Τουλάχιστον διπλασιάστηκαν οι καταγγελίες που αφορούν κυρίως τις τιμές του φυσικού αερίου» υποστηρίζει ο ίδιος και τονίζει ότι το ΚΕΠΚΑ δέχεται καθημερινά καταιγισμό τηλεφώνων καταναλωτών, που διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών εμφανίζεται «μουδιασμένο» με τη συνεχή ανατίμηση των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί.


«Καλώς μεν επιδοτεί η Πολιτεία τους λογαριασμούς ενέργειας των πολιτών, αλλά δεν αρκεί…» αναφέρει ο κ. Τσεμπερλίδης και προτείνει: «Πρέπει παράλληλα να μειώσει τους φόρους μέχρι να εξομαλυνθεί η αγορά και κυρίως πρέπει η Πολιτεία να σκύψει σοβαρά στο θέμα της παραγωγής ενέργειας και να διορθώσει παθογένειες. Αν επιθυμεί να βοηθήσει τους καταναλωτές και παράλληλα να αναπτυχθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα πρέπει να μη βάζει εμπόδια στην ανάπτυξη των μικροπαραγωγών ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να στηρίξει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των νοικοκυριών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν σήμερα, καθώς μπαίνουν μεγάλα εμπόδια για τέτοιου είδους αδειοδοτήσεις…
Επίσης η Πολιτεία θα πρέπει να συνάψει συμβόλαιο για προμήθεια φυσικού αερίου σε χαμηλότερη τιμή από αυτή που έχει σήμερα, όπως έκανε η Γερμανία για να στηρίξει την οικονομία της...».
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ»
Την πλήρη αδιαφορία της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, να στηρίξει τα αιτήματα και τις καταγγελίες των καταναλωτών και να τους προστατέψει, όπως άλλωστε ορίζει ο ρόλος της, καταγγέλλει ο κ. Τσεμπερλίδης, δηλώνοντας τα εξής: «Δεν υπάρχει Γενική Γραμματεία Προστασίας του Καταναλωτή! Από πέρυσι λαμβάνουμε μια πλήρη αδιαφορία και απαξίωση! Όλες οι υποθέσεις καταγγελιών για καταπάτηση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, για αισχροκέρδεια κ.ά., όχι μόνο δεν έχουν ερευνηθεί, αλλά μπήκαν στο αρχείο!».
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) που δραστηριοποιείται χρόνια στην Ελλάδα με στόχο να στηρίξει τα δικαιώματα των καταναλωτών, δίνει τον δικό του αγώνα να προστατέψει τους καταναλωτές από παραπλανήσεις, κινδύνους και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.
Έχει καταγράψει στο ενεργητικό του πολλές κατακτήσεις, για τους καταναλωτές, σε όλους τους τομείς, επιτυγχάνοντας επιστροφές χρημάτων σε καταναλωτές από εταιρείες τηλεπικοινωνιών, από ηλεκτρονικές αγορές, από επιχειρήσεις τουρισμού, καταστήματα κ.ά.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass