Καταδίκη για πρώην ταμία αθλητικού συλλόγου της Λάρισας

ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ 48ΧΡΟΝΟ ΠΩΣ «ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ»

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2022 21:28

Με ποινή φυλάκισης 5 μηνών κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας καταδικάστηκε χθες ένας 48χρονος, ο οποίος διετέλεσε ταμίας σε Διοικητικό Συμβούλιο αθλητικού συλλόγου της Λάρισας.
Το δικαστήριο της Λάρισας έκρινε ένοχο τον 48χρονο που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος μετά από τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του η 44χρονη, η οποία δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Η 44χρονη εργαζόταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ως γραμματέας στον ίδιο Σύλλογο καταγγέλλοντας ότι το 2019 ο πρώην ταμίας, της είπε πως «κρατούσε στα χέρια του τη θέση της και ότι αν δεν κοιμόταν μαζί του να περιμένει την απόλυσή της από μέρα σε μέρα».


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το αδίκημα τελέστηκε τον Μάρτιο του 2019 ενώ η 44χρονη γραμματέας απολύθηκε τελικά στις 18 Απριλίου 2019. Έχοντας μάλιστα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου 2019, ενώπιον του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας καταθέσει επίσημη καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης, προσφεύγοντας στο ΣΕΠΕ με σκοπό «να συμμορφωθεί η εργοδοτική αρχή».
Χθες το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 48χρονο για την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ έπαυσε υφ’ όρων την ποινική δίωξη σε βάρος του για την κατηγορία της απειλής (λόγω παραγραφής του αξιοποίνου) καθώς όπως είχε καταγγελθεί από την πρώην γραμματέα, ο πρώην ταμίας της απηύθυνε την απειλητική φράση «κάνε καταγγελία και θα δεις… κάντο και θα δεις τι θα πάθεις».
Στο πλαίσιο της χθεσινής δίκης η πρώην γραμματέας με την κατάθεσή της περιέγραψε εκτενώς τα όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο από τα τέλη του 2017 έως και τις αρχές του 2019, σημειώνοντας ότι επί έναν χρόνο δεχόταν σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον 48χρονο «με διαφορετικούς τρόπους». Για να απολυθεί τελικά καθώς αρνήθηκε να ενδώσει στις προτάσεις του μέλους του ΔΣ.
Στο πλαίσιο της δίκης κατέθεσαν επίσης και αρκετά μέλη του ΔΣ του αθλητικού συλλόγου όπως και οι σύζυγοι, με τον κατηγορούμενο να αρνείται την κατηγορία.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 48χρονος «περί τις αρχές Μαρτίου του 2019, προσέβαλε την τιμή άλλου προσώπου που εξαρτιόταν εργασιακά από αυτόν, διατυπώνοντας προτάσεις που αφορούσαν στην τέλεση γενετήσιων πράξεων. Ειδικότερα, ενώ ήταν μέλος» και με αξίωμα στο ΔΣ του αθλητικού συλλόγου «με δικαίωμα ψήφου επί των αποφάσεων αυτού, που αφορούσαν μεταξύ άλλων και στην απόλυση υπαλλήλων, εντός των γραφείων του συλλόγου», «απευθυνόμενος με τρόπο προκλητικό» στην υπάλληλο «η οποία εργαζόταν στον σύλλογο ως γραμματέας με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, της είπε ότι “κρατούσε στα χέρια του τη θέση της και ότι αν δεν κοιμόταν μαζί του να περίμενε την απόλυσή της από μέρα σε μέρα” προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την αξιοπρέπειά της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής».
Να σημειωθεί πως το Δικαστήριο έκανε χθες δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης του 48χρονου για κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να δικαστεί δηλαδή για το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς να εξαρτάται εργασιακά από τον κατηγορούμενο.
Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο τελικά επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 5 μηνών (με διετή αναστολή), αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ποινή επί της οποίας ο 48χρονος άσκησε έφεση. Να σημειωθεί πως η δικαστική αντιπαράθεση των δύο πλευρών (σ.σ. η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από δημοσίευμα της «Ε» στις 6/4/21) θα συνεχιστεί καθώς εκκρεμεί μήνυση που υπέβαλε και ο 48χρονος κατά της πρώην υπαλλήλου για απειλή, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση. Μήνυση που κατά την υπεράσπιση του 48χρονου υπέβαλε πρώτος, αλλά η εκδίκασή της στα ποινικά δικαστήρια αναμένεται εφόσον τελεσιδικήσει η μήνυση της πρώην γραμματέως, που μετά τη χθεσινή εξέλιξη έκανε λόγο για ηθική δικαίωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass