ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Κοσμοσυρροή για να προσκυνήσουν τη Θεοτόκο Παναγία

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 7:21

Με την καθιερωμένη θεία κατάνυξη και επισημότητα, οι πιστοί του νομού Λάρισας και φυσικά ολόκληρος ο ελληνισμός συμμετέχουν στις αγρυπνίες και τις παρακλήσεις που τελούνται σε Ιερούς Ναούς και Μονές για να τιμήσουν τη μεγάλη Γιορτή της Παναγιάς, την Κοίμησή της. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ιγνάτιος σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινό στην ανδρώα Κομνήνειο Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου ενώ αύριο ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης. Την Κυριακή 16 Αυγούστου το πρωί, θα λειτουργήσει στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ραψάνης.

Παναγία Αμπελοκήπων

Καθημερινές εορταστικές εκδηλώσεις τελούνται μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και πανηγυρίζει, στον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Λάρισας, με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα 7.30, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ακολουθία Εγκωμίων της Θεοτόκου και ιερά λιτανεία πέριξ του ιερού ναού προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της ιεράς μητροπόλεως π. Αχιλλίου. Αύριο Σάββατο 15 Αυγούστου πρωί 7- 11, όρθρος της εορτής και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός – παρακλητικός κανών της Παναγίας. Το απόγευμα στις 7.30, μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Κυριακή 23 Αυγούστου πρωί 7 – 10, όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία. Απόγευμα 7.30, μεθέορτος εσπερινός και παρακλητικός κανών της Παναγίας του Χάρου.

Στην 110 ΠΜ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην 110 ΠΜ, με την ευκαιρία του εορτασμού του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου και ώρα 20:45, θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και περιφορά της Ιερής Εικόνος, ενώ αύριο Σάββατο και ώρα 08:30, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Η είσοδος στη Μονάδα για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αμπελώνας

Πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός της Παναγίας του Αμπελώνος κατά το ακόλουθο πρόγραμμα. Σήμερα Παρασκευή στις 7:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας και θείου Κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου, π. Αχιλλίου και εν συνεχεία λιτάνευση του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το Σάββατο το πρωί Πανηγυρικό Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτου π. Διονυσίου Παπαλέξη Καθηγουμένου I. Μ. Αγίου Ραφαήλ Πυργετού. Την Κυριακή 16/8 πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία - Μεθέορτα και Κτητορικά του Ιερού Ναού.

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή

Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού

Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου από τις 8:30μ.μ. και μετά θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού, ιερά αγρυπνία επί τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Καστρί Λουτρό

Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης, το Δεκαπενταύγουστο. Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου στις 7.30 μ. μ., θα τελεσθούν μέγας αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας. Ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, το Σάββατο στις 7 το πρωί, θα τελεσθούν θεία λειτουργία, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Άγιος Ραφαήλ Πλαταμώνα

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 20:00, τελείται ιερά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, στον ιερό ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στον Πλαταμώνα.

Κουτσουπιά

Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου το απόγευμα 7.30, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το Σάββατο το πρωί, ανήμερα της γιορτής η πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ελασσόνα

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι η ιστορική και φημισμένη Ιερά Μονή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας στην πόλη της Ελασσόνας, ενώ ξεχωριστές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο θρησκευτικό και παραδοσιακό χρώμα θα φιλοξενήσουν (εκεί όπου βρίσκονται οι φερώνυμοι ναοί) Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή το Λιβάδι, η Τσαριτσάνη, τα διαμερίσματα Σαρανταπόρου, Βαλανίδας, Κλεισούρας, Τσαπουρνιάς, Κρυόβρυσης, Πυθίου, καθώς και τα φερώνυμα παρεκκλήσια του Κοκκινοπηλού και της Συκέας.

Έτσι σήμερα Παρασκευή το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στο μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας θα τελεσθεί αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ενώ θα συλλειτουργήσουν αρχιμανδρίτες και πολλοί ιερείς. Το βράδυ, θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας, ενώ θα γίνει και η καθιερωμένη Περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου γύρω από τον χώρο του επιβλητικού Μοναστηριού της Ελασσόνας... με «φόντο» τη νυχτερινή άποψη της Ελασσόνας από ψηλά. Ανήμερα της μεγάλης εορτής, πρωί Σαββάτου, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα. Εκατοντάδες θα είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι κάτοικοι που θα ανηφορίσουν για μια ακόμη χρονιά στο ιστορικό Μοναστήρι της Ελασσόνας και θα κατακλύσουν τους χώρους του για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ολυμπιώτισσας και να προσευχηθούν. Βέβαια, δεν θα είναι λίγοι και αυτοί οι Ελασσονίτες που ήδη βρίσκονται η κατευθύνονται στα «βλαχοχώρια» του νομού Γρεβενών για να συνεορτάσουν με συγγενείς και φίλους το «Πάσχα του Καλοκαιριού», τηρώντας τα έθιμα. Άλλωστε, στη Σαμαρίνα Γρεβενών οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή 16 Αυγούστου με τη Θεία Λειτουργία και το «Μεγάλο Χορό», όπου ντόπιοι και επισκέπτες... γίνονται ένα και γιορτάζουν με το δικό τους παραδοσιακό τρόπο τη μεγάλη Εορτή της Παναγιάς.

Πανηγυρίζει

ναός Κοιμήσεως

της Θεοτόκου

στη Μεσοράχη

Αύριο Σάββατο πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεσοράχη του Δήμου Κιλελέρ.

Σήμερα Παρασκευή 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής, στις 7:00 μ.μ. θα ακουστούν κωδωνοκρουσίες και στη συνέχεια θα τελεστεί μέγας εσπερινός. Θα ακολουθήσει αρτοκλασία, θείο κήρυγμα και περιφορά της ιεράς εικόνας. Ανήμερα της εορτής στις 7:00 π.μ θα τελεσθεί όρθρος και στις 9:00 θεία λειτουργία με αρτοκλασία – ύψωμα και ομιλία από εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass