ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

ΕΚΛ: Απάνθρωπα σχέδια…

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2015 7:50

Να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια του υπουργού Υγείας περί ανάληψης μέρους του κόστους της θεραπείας καρκινοπαθών που δεν έκαναν προληπτικές εξετάσεις από τους ίδιους, ζητάει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στην αιχμηρή για τον κ. Κουρουμπλή ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

«Το Ε.Κ.Ν.Λ καταγγέλλει τις απάνθρωπες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Π. Κουρουμπλή, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσανατολίζεται να επιβάλει «τιμωρία» πληρωμή του 50% της θεραπείας στους καρκινοπαθείς, αν αυτοί, πριν νοσήσουν, δεν είχαν πάρει μέρος στις υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις που σκοπεύει να καθιερώσει το υπουργείο Υγείας μόνο για τέσσερις από τους πιο διαδεδομένους τύπους καρκίνου στη χώρα μας (μαστού, τραχήλου της μήτρας, προστάτη και παχέος εντέρου).

Την ίδια ώρα μάλιστα, που συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ισοπεδώνει και εμπορευματοποιεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που υπολειπόταν πάντα των πραγματικών αναγκών και τώρα έχει καταρρεύσει σχεδόν ολοκληρωτικά. Άλλωστε, στην πλειοψηφία των προγραμμάτων προληπτικής εξέτασης, το υπουργείο Υγείας συμμετέχει σαν ...μάνατζερ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο της Υγείας, που αναζητούν πελατεία.

Ότι χρειάζεται πρόληψη με ευθύνη του κράτους, δεν το συζητάμε. Αλλά ο υπουργός υγείας δεν εξηγεί ποιος θα αναλάβει το κόστος των προληπτικών εξετάσεων, πώς θα εξασφαλίζεται η έγκαιρη συμμετοχή όλων των ασφαλισμένων και των ανασφάλιστων σε αυτές, με δεδομένες τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές, αν στις εξετάσεις θα συμμετέχουν και ιδιωτικά διαγνωστικά και με ποιους όρους, πώς θα διασφαλίζεται η συμμετοχή των εργαζομένων, που ακόμα και για ένα έκτακτο περιστατικό δεν έχουν τη δυνατότητα να λείψουν ούτε μια ώρα από τη δουλειά τους.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται μεγάλο θράσος για να κουνάει ο υπουργός Υγείας το δάκτυλο στα εκατομμύρια των φτωχών ανθρώπων από τα λαϊκά στρώματα, που είτε είναι ανασφάλιστοι, είτε δεν έχουν τα χρήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας και να τους καταγγέλλει ότι αυτοί ευθύνονται αν νοσήσουν από καρκίνο.

Το ΕΚΝΛ, απαιτεί την άμεση απόσυρση τέτοιων «απάνθρωπων» σχεδιασμών και διεκδικεί: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλους, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα. Άμεση γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, από τον κρατικό προϋπολογισμό και το μεγάλο κεφάλαιο, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του. Άμεση στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας με μαζικές προσλήψεις, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κατάργηση κάθε χαρατσιού και κάθε πληρωμής στην Υγεία, στο φάρμακο και στις εξετάσεις, να διαγραφούν τα χρέη όλων των ασθενών, πλήρης ανάπτυξη των κλινικών που υπολειτουργούν ή είναι κλειστές, των Κ.Υ, των πολύ-ιατρείων του ΕΟΠΥΥ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass