Προεκλογική αντιπαράθεση για το διδακτηριακό σχολείων

ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2019 22:15

Το οξύ στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχολικές μονάδες, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτέλεσε την αιτία της αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Αφορμή αποτέλεσαν οι ελλείψεις υποδομών στα σχολικά συγκροτήματα του 1ου και του 13ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, με τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, που επισκέφθηκε πρόσφατα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφια δήμαρχος Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου και μετέφερε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση όπου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων θίγοντας προβλήματα όπως η έλλειψη γυμναστηρίου, αιθουσών αλλά και συστέγασης νηπιαγωγείων με τα δημοτικά.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τονίζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος δεν παρέλειψε να επικρίνει την κ. Καραλαριώτου πως με αφορμή υπαρκτά προβλήματα «ψαρεύει στα θολά νερά» μεταφέροντας θέματα στο συμβούλιο «παραμονές των εκλογών» με την κ. Καραλαριώτου να επικρίνει τη δημοτική αρχή λέγοντας πως «δεν κάνετε τίποτα και κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Προς στιγμήν ανέβηκαν οι τόνοι με δημοτικούς συμβούλους να αλληλοκατηγορούνται για προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος, με τους παριστάμενους γονείς να ζητούν επιτακτικά επίλυση των προβλημάτων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κ. Καραλαριώτου, μετά από περιοδεία της σε σχολεία, να σημειώνει το πρόβλημα της έλλειψης γυμναστηρίου για τους 314 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας αλλά και ανάλογα προβλήματα του 13ου Δημοτικού Σχολείου προσθέτοντας ότι ο Σύλλογος Γονέων δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον Δήμο, από το 2017.

Στα συστεγαζόμενα 38ο και 18ο Νηπιαγωγεία, τόνισε η γονέας Γ. Γραμματοπούλου λαμβάνοντας τον λόγο, για όλα τα νήπια προβλέπεται μια τουαλέτα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Γ. Λόκας μεταξύ άλλων επισήμανε την έλλειψη γυμναστηρίου ενώ τα προβλήματα συστέγασης με το Νηπιαγωγείο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του ίδιου σχολείου, Έφη Ρουπακιά ζητώντας μεταξύ άλλων τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου.

Από τον ίδιο σύλλογο η ταμίας Ελπίδα Ζιούρκα – Σουφλιά επισήμανε πως το σχολικό συγκρότημα λόγω της παλαιότητας δεν έχει υποδομές, πολύ περισσότερο για να δεχθεί και τα προνήπια, σύμφωνα και με τον νόμο Γαβρόγλου.

Ο κ. Καλογιάννης επισημαίνοντας την απόφαση της Πολιτείας να μεταφέρει το θέμα των σχολείων στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις, τόνισε τη διαφωνία του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, να εφαρμοσθεί από τον Σεπτέμβριο και στη Λάρισα το μέτρο της υποχρεωτικής φοίτησης και των προνηπίων, με δεδομένο το κτιριακό πρόβλημα ειδικά στις κεντρικές συνοικίες.

«Ας αναλάβουν την ευθύνη αυτοί που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας ότι «το κτιριακό αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί οργανωμένα» για να τονίσει επίσης ότι η δημοτική αρχή έδωσε προτεραιότητα στην κατασκευή σχολείου στη συνοικία της Τούμπας.

Για τα συγκεκριμένα σχολεία διευκρίνισε επίσης ότι το κτίριο επί της οδού Αλεξάνδρας εξυπηρετεί τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στο οικόπεδο του 1ου Δημοτικού δεν μπορεί να ανεγερθεί γυμναστήριο.

Η κ. Καραλαριώτου ζήτησε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα των πολιτών επικρίνοντας τη δημοτική αρχή πως «εσείς δεν κάνατε τίποτα και κοροϊδεύετε τον κόσμο», με τον κ. Καλογιάννη να τις απαντά πως «φέρνετε αιτήματα μπροστά στις εκλογές».

Το σοβαρό πρόβλημα της στέγης σημείωσε και ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης υπενθυμίζοντας προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη δική του θητεία στην προσπάθεια άμβλυνσης του προβλήματος, ενώ για «σκυλοκαβγά» επέκρινε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση, ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη του ΚΚΕ, Π. Κρίκης.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Νωρίτερα ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Διαμάντος, όπως και ο Π. Κρίκης έθεσαν το θέμα των Τμημάτων Ένταξης με αφορμή πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Με τον κ. Καλογιάννη να παραπέμπει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση αφού νωρίτερα η αρμόδια επιτροπή του Δήμου διερευνήσει τη διάσταση του προβλήματος και καταθέσει εισήγηση.

Τέλος στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν, η διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου της Λάρισας Αγ. Αχιλλίου στις 14-15 Μαΐου, ο κανονισμός λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών και το έργο εγκατάστασης φωτισμού ανάδειξης μνημείων και δημόσιων χώρων, ενώ συζητήθηκαν και θέματα διαφόρων Διευθύνσεων του Δήμου.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass