Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 16:19

Ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται σήμερα εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που οργανώνουν φορείς και σύλλογοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής.
Ειδικότερα, χθες η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), πραγματοποίησε ομιλία και συζήτηση με θέμα «Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσχολική αγωγή δικαίωμα κάθε παιδιού», σε αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου.


Επίσης, εκδήλωση αφιερωμένη στη γυναίκα πραγματοποίησαν χθες οι «Φίλες της Αγάπης», στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», όπου απαγγέλθηκαν ποιήματα με θέμα τη γυναίκα, από μέλη του συμβουλίου και την ακολούθησαν τραγούδια σχετικά με τη γυναίκα, από το μουσικό σχήμα «Δυο μας» με τον Γιώργο Αποστολόπουλο και τον Αντώνη Ζαφειρίου.
Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες» γιόρτασε χθες τη γυναίκα στην «Αυλή του Αβέρωφ», με ζωντανή μουσική, ομιλίες και θεατρικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης.
Στις γυναίκες φωτογράφους ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που οργάνωσε χθες στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τους «Teachers for Europe» και το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools».
Με θέμα «EU women – Γυναίκες φωτογράφοι – Ισότιμες παντού», η εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα επαφής του κοινού με τη μοντέρνα καλλιτεχνική δημιουργία γυναικών της Ευρώπης, προβάλλοντας ένα βίντεο 30 λεπτών, το οποίο περιείχε δημιουργίες γυναικών φωτογράφων από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ολλανδία, Ελβετία κ.α.). Στο πλαίσιό της έγινε και μια ιστορική αναδρομή στη θέση της γυναίκας και στο γυναικείο κίνημα.
Την εκδήλωση παρουσίασαν τρεις γυναίκες του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, η κ. Αναστασία Μπουμπουρέση, η ταμίας Αναστασία Κιούση και η αντιπρόεδρος του ΠΟΚΕΛ, κ. Ευδοκία Ποιμενίδου.
ΣΗΜΕΡΑ
-Η ΕΛΟΣΥΛ τιμά τη γυναίκα σήμερα και ώρα 5 μ.μ. στο ΚΑΠΗ του Αγίου Νικολάου (οδός Ασκληπιού 68). Στην εκδήλωση θα υπάρχει μουσική και χορός.
-Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα στις 8 μ.μ., στο «Κτήμα Νεφέλη» (2ο χλμ. Αγιάς – Αγιοκάμπου).
-Ο Σύλλογος Γυναικών Ανάβρας και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γερακαρίου οργανώνουν εκδήλωση σήμερα στις 7:30 μ.μ., στην οικογενειακή ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά.
ΜΗΝΥΜΑΤΑ
Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εξέδωσαν: το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Γυναικών –μέλος ΟΓΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass