«Η πατρίδα χρειάζεται τη γυναικεία ματιά και ψυχή»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2019 15:20

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των γυναικών της Λάρισας στο κάλεσμα της υποψήφιας βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελίας Λιακούλη για την Ημέρα της Γυναίκας, σε μια πρωτότυπη προσέγγιση του θέματος, με εικαστική ματιά και σε διαδραστική διαδικασία με το κοινό, μέσα από ένα έργο που έφτιαξε η ίδια και με αριθμημένα αντίγραφά του να δίνονται στις συμμετέχουσες.
Την εκδήλωση προλόγισε η εικαστικός Ελένη Καλαμπαλίκη, η οποία ανέλυσε στοιχεία του έργου ζωγραφικής της Ευαγγελίας Λιακούλη, με τίτλο «Η ανάβαση».

Έργο στο οποίο περιγράφεται η πορεία μιας γυναίκας μέσα στον χρόνο, ο δύσβατος δρόμος με τα εμπόδια που συναντά, προκλήσεις που ξεπερνά και δύναμη που χρειάζεται μέχρι να φτάσει στην αυτοπραγμάτωση και την «προσωπική θέωση», ανακαλύπτοντας παράλληλα τον εαυτό και την έμφυλη ταυτότητά της.
Στην ομιλία της η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στα σημαντικά ιστορικά σημεία της γυναικείας παρουσίας, στη μετάβασή της μέσα στις εποχές και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αγώνων των γυναικών που έχουν προχωρήσει σε σημαντικές κατακτήσεις. Τόνισε όμως πως απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στη χώρα μας.
Η έμπειρη νομικός πρόσθεσε ότι ο αγώνας για την ισότητα αφορά και τα δύο φύλα και είναι ένας αγώνας του ανθρώπου για την ισοτιμία και την κοινωνική δικαιοσύνη, που έχουμε όλοι χρέος να υπηρετούμε ως προσωπική κοινωνική μας ευθύνη.
Σχετικά με το φαινόμενο να στρέφουν τη σύγχρονη γυναίκα και την ανεξάντλητη ενέργειά της στον καταναλωτισμό και σε ψευδεπίγραφα πρότυπα, όπως αυτά που προβάλει το lifestyle, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι άκρως σεξιστικά και υποτιμητικά για τη γυναίκα και αυτή η μίζερη και φτιασιδωμένη μοίρα δεν αξίζει στον προαιώνιο συμβολισμό της γυναίκας», ενώ επισήμανε ότι για να αλλάξει ο κόσμος και η χώρα απαιτείται αγώνας με ευαισθησία και αγάπη για τον άνθρωπο και τον τόπο, καταλήγοντας ότι «η πατρίδα και η πολιτική χρειάζεται τη γυναικεία ευαίσθητη ματιά, τη γυναικεία θαρραλέα ψυχή και το γυναικείο απαράμιλλο κουράγιο, που ένα αιώνιο σύμβολο- η Γυναίκα- απέκτησε μέσα από την αιώνια περιπέτειά της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass