ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Αγωνία επαγγελματιών για τον τουρισμό

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:10

 

Ανάστατοι οι επαγγελματίες του τουριστικού-παραθεριστικού κλάδου στα παράλια της Αγιάς από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το εξαγγελθέν δημοψήφισμα που «βάζει φωτιά» στον τουρισμό και απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη τη θερινή σαιζόν. Η εικόνα που αντίκριζε κανείς στην παραλιακή ζώνη Αγιόκαμπος-Σωτηρίτσα- Βελίκα το Σαββατοκύριακο, αλλά και στον βορειότερο άξονα Κουτσουπιά- Κόκκινο Νερό-Στόμιο ήταν απογοητευτική, καθώς λίγοι επισκέπτες βρέθηκαν στα παράλια και ακόμη λιγότεροι στα μαγαζιά. Και αν κάποιοι αισιόδοξοι απέδιδαν τη μικρή κίνηση στα καιρικά φαινόμενα, καθώς ο μαύρος ουρανός δεν ήταν σύμμαχος μιας εκδρομής, το προσεχές Σαββατοκύριακο το δημοψήφισμα θεωρείται σίγουρο ότι θα κρατήσει πολλούς στις πόλεις τους και θα περιορίσει τις μετακινήσεις. Σύμφωνα με τους Συλλόγους Επαγγελματιών Βελίκας και Κόκκινου Νερού «το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι ξεκάθαρο, θα αποτελέσει το …κερασάκι στην τούρτα, η οποία θα έχει πικρή γεύση για τους επαγγελματίες».

«Αν γίνουν εκλογές αρχές Αυγούστου καταστραφήκαμε» αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου και προσθέτει: «Στην περιοχή μας, καλώς ή κακώς το διάστημα των εκλογών είναι Ιούλιος-Αύγουστος. Δεν ισχύει ό,τι σε κάποια νησιά, τα οποία μπορούν να ρεφάρουν ακόμη και τον Σεπτέμβριο».

Σχετικά με τους τουρίστες, αυτοί βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του Κόκκινου Νερού (Ρουμάνοι, Πολωνοί), οι οποίοι προς το παρόν ρωτούν τους ντόπιους για τις εξελίξεις, ενώ εκφράζουν και ανησυχίες για το ταξίδι της επιστροφής, με την αγωνία τους να επικεντρώνεται στην επάρκεια των καυσίμων (αφού οι περισσότεροι ταξίδεψαν με το ΙΧ τους).

Στο μεταξύ τα μοναδικά ΑΤΜ που βρίσκονται στην περιοχή της Σωτηρίτσας και του Στομίου είχαν αδειάσει από χρήματα, από το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μικρή αναστάτωση στους τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να δικαιούνταν αναλήψεις μεγαλύτερες των 60 ευρώ, αλλά από τη στιγμή που το μηχάνημα στέρεψε από χρήματα, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν.

Αναφορικά με τις κρατήσεις, μέχρι χθες δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με ακυρώσεις, αλλά δυστυχώς οι ιδιοκτήτες ξενώνων και διαμερισμάτων φοβούνται ότι δεν θα τις αποφύγουν. Όσον αφορά στις προμήθειες των καταστημάτων με τρόφιμα κι άλλα προϊόντα α’ ύλης, η τροφοδοσία γίνεται ομαλά, καθώς κυριαρχεί η πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, αν και οι πιο έμπειροι εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά, τότε θα προκύψουν και ανάλογα προβλήματα στην τροφοδοσία. Οι καταστηματάρχες δεν θα θελήσουν να «φορτώσουν» τα μαγαζιά τους με προμήθειες που δεν ξέρουν πότε θα δώσουν, ενώ σίγουρα θα προτιμήσουν να κρατήσουν μετρητά, παρά να έχουν στοκ. Δραματικές θα είναι οι συνέπειες για τον προϋπολογισμό της χώρας αφού ένα νέο κίνημα «δεν πληρώνω τίποτε» θα απλωθεί παντού. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος πρέπει να δοθεί μέχρι 30 Ιουλίου και θεωρείται σίγουρο ότι πολλοί δεν θα θελήσουν να πληρώσουν είτε λόγω της οργής για τα γεγονότα, είτε επειδή δεν θα έχουν χρήματα. Αυτό θα σημάνει κατάρρευση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τις εισφορές στα Ταμεία.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass