ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ

Το capital control θα το αντέξουμε, όχι όμως ακόμη έναν διχασμό...

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:11

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ο προβληματισμός, ο φόβος για το αύριο αλλά και η αισιοδοξία ότι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους κυριαρχούσαν στις συζητήσεις των συνταξιούχων και στον Τύρναβο από νωρίς χθες το πρωί. Στα καφενεία έντονη και η συζήτηση για το δημοψήφισμα με τις απόψεις να διίστανται και να πέφτει στο τραπέζι της «Μικρής Βουλής» στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και η ανάλογη επιχειρηματολογία.

«Μας άφησαν άφραγκους, υποστηρίζει συνταξιούχος, ωστόσο είμαστε αξιοπρεπείς, έχουμε ακόμα χρήματα να πιούμε ένα καφέ ή ένα ποτηράκι τσίπουρο, έτσι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω» καταλήγει.

Στη συντροφιά και ο τέως δήμαρχος Τυρνάβου κ. Δημήτριος Νασίκας γεννημένος το 1918, 97 χρόνων σήμερα, σημειώνει ότι πρώτη φορά στα χρόνια της ζωής του, απ’ ό,τι θυμάται, είδε να κλείνουν τράπεζες στην Ελλάδα και να μπαίνει ο ελληνικός λαός σε περιπέτεια και άγχος για το αύριο.

Συνταξιούχος και ο κ. Βέργος ο οποίος σημείωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν θέλουν τη σύνταξή τους για τους ίδιους, αλλά γιατί μ’ αυτή στηρίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που πολλά είναι στην ανεργία ή παίρνουν μισθούς πείνας.

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, όχι ως προς το δημοψήφισμα, αλλά για το κλείσιμο των τραπεζών όπου άλλος Τυρναβίτης «δημογέροντας» «καρφώνει» και λέει: «Όλο αυτό το άγχος για το κλείσιμο των τραπεζών και την έλλειψη ρευστού είναι υπερβολικό. Οι Τυρναβίτες έχουν χρήματα κρυμμένα σε κάθε απίθανο σημείο του σπιτιού, του χωραφιού και όπου αλλού θεωρούν καλή κρυψώνα. Τώρα για εκείνους που δεν έχουν όπως έγινε και στην Κατοχή ακόμα και στον Εμφύλιο, στον Τύρναβο ο έχων και κατέχων βοήθησε εκείνον που είχε ανάγκη και δεν πείνασε κανένας».

Ο κ. Γιάννης Σέμος καλεί τους πολιτικούς όλων κομμάτων να βάλουν μυαλό και να βρούνε λύση για το ζήτημα ώστε να μην διχαστεί για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός.

Τέλος από χθες το μεσημέρι και τα ΑΤΜ των τραπεζών του Τυρνάβου είχαν προμηθευτεί χρήματα και οι συναλλαγές γίνονταν κανονικά, με ανάληψη 60 ευρώ.

ΛΕΖΑΝΤΑ 1 : Οι συνταξιούχοι του Τυρνάβου σχολιάζουν τις τρέχουσες εξελίξεις, άλλοι με προβληματισμό και άλλοι με αισιοδοξία

ΛΕΖΑΝΤΑ : Ουρά αλλά και ψυχραιμία στο ΑΤΜ της Τράπεζας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass