Η «Ελπίδα» Αμπελώνα για τον Ιγνάτιο

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΚΑΙ ΕΝΕΘΑΡΡΥΝΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2018 15:26

Με την ιδιότητά μας του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», αλλά και ως απλά μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας, που γνωρίσαμε, συνομιλήσαμε και ακούσαμε τις πατρικές συμβουλές και τα σοφά λόγια του σεπτού Ιεράρχη μας, Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου κατά τις συχνές επισκέψεις και λειτουργίες του στον Αμπελώνα, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τη βαθιά θλίψη μας και την άμετρη οδύνη μας για τον πρόωρο θάνατο και την «εκδημία εις Κύριον» του Μητροπολίτη μας.

Είχαμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης θα υπερνικούσε τα προβλήματα υγείας που είχε και θα επέστρεφε στη Μητρόπολή μας υγιής για να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμη το μεγάλο και πολύπλευρο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο. Όμως άλλες είναι οι επιθυμίες και οι ελπίδες οι δικές μας κι άλλα ο Θεός αποφασίζει.

Ως Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών, πέραν αυτών που οι άλλοι φορείς και οι απλοί άνθρωποι έχουν να πουν για το έργο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο του μακαριστού πλέον Μητροπολίτη μας, θέλουμε να επισημάνουμε την καθοριστική συμβολή του στην παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας και του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στον Νομό μας.

Η ίδρυση τμήματος αιμοδοσίας (τράπεζας αίματος) στη Μητρόπολη, οι παραινέσεις και οι προτροπές του προς τους ιερείς να συνδράμουν στο έργο των τοπικών συλλόγων αιμοδοτών και οι μεστές περιεχομένου και μηνυμάτων δημοσιεύσεις του, πριν από κάθε αιμοδοσία που σε τακτά διαστήματα οργάνωνε η Μητρόπολη στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, θα μας μείνουν αξέχαστες, γιατί άγγιζαν ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας και είχαν κάτι να πουν σε όλους μας.

Ευχόμαστε ο καλός Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, να του χαρίσει τον ευλογημένο Παράδεισο και στους συγγενείς, τους γνωστούς και φίλους, στους συνεργάτες του στην εκκλησία της Λάρισας και σε όλους εμάς που είχαμε την ευτυχία να τον γνωρίσουμε και να τον αγαπήσουμε για την απλότητα του χαρακτήρα του και την καταδεκτικότητά του, να μας δίνει δύναμη, κουράγιο και καλή παρηγορία.

Tου Απόστολου Παπαϊωάννου*

*Ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass