«Εμειναν» όλοι στην ίδια τάξη...

Συγκινητικό αντάμωμα συμμαθητών - αποφοίτων του 1968 όλων των Γυμνασίων της Λάρισας

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:20

«Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα πάλι παιδί, λίγο να βρισκόμουνα στις ίδιες τάξεις, στα ίδια θρανία με τους συμμαθητές μου να κάνω αστεία…

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ’ αλλάζω με τίποτα». Οι στίχοι αυτού του τραγουδιού βρήκαν το νόημά τους στη συνάντηση των αποφοίτων του 1968 όλων των γυμνασίων της Λάρισας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Πάνω από 200 απόφοιτοι που φοίτησαν στα γυμνάσια Αρρένων και Θηλέων, δημόσια και ιδιωτικά της Λάρισας (Α’ και Β’ Αρρένων, Α’ και Β’ Θηλέων, Μίχου και Μπόκαρη) συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο και θυμήθηκαν τα μαθητικά τους χρόνια, συγκινήθηκαν, γέλασαν και διασκέδασαν μέχρι πρωίας. Εξάλλου, όπως κάποιοι δήλωσαν, ανήκουν στη γενιά των παιδιών των λουλουδιών, την επαναστατημένη γενιά του Μάη του ’68 και θα συνεχίσουν να πορεύονται με το ίδιο πάθος και όρεξη όπως στη νιότη τους.

Η συνάντηση ήταν ολοήμερη και ξεκίνησε από το πρωί με εκκλησιασμό στον Άγιο Νικόλαο Λάρισας και μνημόσυνο για τους πρόωρα εκλιπόντες συμμαθητές-τριες τους και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στη φωτογραφική έκθεση με στιγμιότυπα από τη μαθητική τους ζωή που φιλοξενήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της οδού Ρούσβελτ στην αίθουσα Τλούπα. Στη συνέχεια οι συμμαθητές του χτες και φίλοι του σήμερα κάθισαν σε τσιπουράδικο της πόλης και μοιράστηκαν τα νέα τους. Εξάλλου, είχαν να συναντηθούν από το 2008 που ήταν η προηγούμενη συνάντηση τους. Η πρώτη έγινε το 1998. Το βράδυ στο κέντρο «Πισίνα» ξέδωσαν μέχρι πρωίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους πιθανότατα για την επόμενη χρονιά σε μια κρουαζιέρα. Μάλιστα, πρότειναν και την έκδοση ενός άλμπουμ με τις φωτογραφίες-ενθύμια από τη σχολική τους ζωή. Για την προχθεσινή συνάντηση κάποιοι έκαναν πολλά χιλιόμετρα, αφού αρκετοί διαμένουν στο εξωτερικό, Ιταλία, Λονδίνο, ενώ αφίξεις υπήρχαν και από Πελοπόννησο, Μακεδονία, Κρήτη. Τέλος, οι συμμαθητές αποχαιρετίστηκαν με αγκαλιές και την υπόσχεση για γρήγορη αντάμωση.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass