ΕΝΩ ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Χρόνο για τον «Κλεισθένη» ζήτησε το Δ.Σ. Τεμπών

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 16:00
Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη Ι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών Στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη Ι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών

Το σοβαρό ζήτημα που απασχολεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ευρύτερα την ελληνική κοινωνία, το σχέδιο νόμου «Μεταρρύθμιση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κλεισθένης Ι» συζητήθηκε προχθές βράδυ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών, στην αίθουσα του σώματος στο «Αντλιοστάσιο υπό την προεδρία του κ. Μιχάλη Καρατέγου και την παρουσία του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου.

Κατά τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι διατύπωσαν τις απόψεις τους.

Εκφράστηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του σχεδίου Νόμου. Το διαμορφωμένο ψήφισμα της ΚΕΔΕ δεν έγινε αποδεκτό από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Στο ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική αρχή αναφέρεται:

Να μην εισέλθει στην κοινοβουλευτική διαδικασία το νομοσχέδιο για τη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ)» και να δοθεί δίμηνη παράταση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για διαβούλευση, έτσι ώστε να προκύψει ένα βελτιωμένο Νομοσχέδιο που θα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Μανώλη, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Μπίκας κατέθεσε και υποστήριξε το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο έχει αντιλαϊκή κατεύθυνση.

Τοποθετήσεις έκαναν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Καρατέγος, οι αντιδήμαρχοι κ. Κ. Τσεργάς , Α. Σαΐτης, Β. Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δ. Τσέτσιλας, Α. Διψάνας, Κ. Νταφούλης, Γ. Κυρίτσης, Γ. Νικολάου, Γ. Βλάγκας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass