ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Κάρτες ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστημιακό

*Υπό διωγμό τα αυτοκίνητα επισκεπτών και συνοδών * Σχέδιο για μετατροπή του ελεύθερου πάρκινγκ σε φυλασσόμενο χώρο και διάνοιξη δεύτερης εισόδου για ανεξάρτητη πρόσβαση στην 5η ΥΠΕ.

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 22:08
Το οικόπεδο των 10 στρεμμάτων σχεδιάζεται να μετατραπεί σε φυλασσόμενο χώρο με διαγράμμιση θέσεων και κάμερες για ασφάλεια των αυτοκινήτων (Ρ2 και Ρ3) Το οικόπεδο των 10 στρεμμάτων σχεδιάζεται να μετατραπεί σε φυλασσόμενο χώρο με διαγράμμιση θέσεων και κάμερες για ασφάλεια των αυτοκινήτων (Ρ2 και Ρ3)

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται τόσο για τη διοίκηση και το προσωπικό από τη μια όσο και για επισκέπτες ή συνοδούς ασθενών η προσπάθεια εξεύρεσης μιας θέσης πάρκινγκ στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Οι γκρίνιες και τα παράπονα όλων είναι πλέον διάχυτα καθώς δεν είναι λίγοι οι γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενοι που αδυνατούν να βρουν μια θέση για το αυτοκίνητό τους ενώ επισκέπτες και συνοδοί βρίσκονται υπό διωγμό όχι μόνο τις ώρες της πρωινής λειτουργίας του νοσοκομείου αλλά και σε ώρες που οι χώροι στάθμευσης στον χώρο είναι άδειοι.

Η δυσαρέσκεια των τελευταίων εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την απόφαση της διοίκησης του ιδρύματος να απαγορεύσει την πρόσβαση των επισκεπτών των εξωτερικών ιατρείων αλλά και των επειγόντων περιστατικών στους χώρους πάρκινγκ του προσωπικού επιτρέποντας τη χρήση μόνο των ελάχιστων θέσεων μπροστά από τα εξωτερικά ιατρεία και το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ο διοικητής των δύο νοσοκομείων κ. Παν. Νάνος, που έγινε δέκτης αυτών των παραπόνων, επιβεβαίωσε την απόφασή του να απαγορεύσει την πρόσβαση στους χώρους στάθμευσης του προσωπικού, δηλώνοντας στην «Ε» ότι πρόσβαση στους χώρους εντός του ιδρύματος θα έχουν πλέον οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καθώς και ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς.

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο στους χώρους εντός του νοσοκομείου θα είναι δυνατή μόνο με τη χρήση ειδικής κάρτας, η έκδοση της οποίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να εκδοθούν 1.200 περίπου κάρτες ελεύθερης πρόσβασης τόσο για τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης όσο και για τα υπόγεια πάρκινγκ.

Η έκδοση καρτών ελεύθερης πρόσβασης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στα αποτελέσματα της περυσινής μελέτης για την αντιμετώπιση ενός από τα οξύτερα προβλήματα, με την κίνηση των οχημάτων γύρω από την είσοδο του νοσοκομείου να κρύβει τεράστιους κινδύνους.

Στην ίδια μελέτη γίνεται αναφορά και στην αξιοποίηση της οικοπεδικής έκτασης 10 στρεμμάτων, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων στο ίδρυμα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επισκεπτών. Μια έκταση που χρησιμοποιείται ελάχιστα, παρότι δωρεάν, μετά τη λειτουργία ενός χώρου ελεύθερης στάθμευσης δίπλα από τις εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν απέναντι από την είσοδο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας έχει ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης των 10 στρεμμάτων και τη μετατροπή της σε ένα φυλασσόμενο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών με διαγραμμισμένες θέσεις, κάμερες και πιθανότατα δέντρα, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα χρήσης από τους οδηγούς αυτοκινήτων έναντι συμβολικού τιμήματος.

Από τους χώρους του Νοσοκομείου σχεδιάζεται να απομακρυνθούν και οι επισκέπτες και τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα της 5ης ΥΠΕ, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από την ίδια είσοδο. Στον σχεδιασμό αυτό και για την εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων προβλέπεται η διάνοιξη και δεύτερης εισόδου για την ανεξάρτητη πρόσβαση στο κτίριο της 5ης ΥΠΕ ενώ από τη διοίκηση των δύο Νοσοκομείων υποβλήθηκε στον Δήμο Λαρισαίων αίτημα για την παραχώρηση έκτασης δύο στρεμμάτων για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών.

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass