ΕΦΗΒΟΙ ΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΛΟΝΕΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ!

Επικίνδυνα παιχνίδια με το ρεύμα…

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 22:04
Κηποθέατρο Αλκαζάρ Κηποθέατρο Αλκαζάρ

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων καθώς μικρά παιδιά έχουν βρει έναν νέο και επικίνδυνο τρόπο να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Παραβιάζουν τις θυρίδες στις κολόνες φωτισμού, βγάζουν όλα τα καλώδια έξω προφανώς με γυμνά χέρια και με έναν τρόπο που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν συνδέουν καλώδια και κινητό τηλέφωνο και έτσι το φορτίζουν. Ο κίνδυνος για ηλεκτροπληξία είναι ορατός.

Όπως επισημαίνουν τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στην κοίτη του Πηνειού ποταμού. «Τρέχουμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, για να προλάβουμε τα χειρότερα», υπογραμμίζει η προϊσταμένη του τμήματος Η/Μ Έργων και Συντήρησης του Δήμου Λαρισαίων Βάσω Μπουμπίτσα προσθέτοντας «σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν ένα μικρό παιδάκι βάλει το χέρι του μέσα σε έναν παραβιασμένο ηλεκτρολογικό πίνακα. Ο κίνδυνος να πάθει ηλεκτροπληξία οποιοδήποτε παιδί αλλά και ενήλικας είναι ορατός».

Σχεδόν καθημερινά το Τμήμα Η/Μ Έργων και Συντήρησης του Δήμου Λαρισαίων δέχεται καταγγελίες και αναφορές από πολίτες αλλά και εργαζόμενους του Δήμου για καταστροφές, δολιοφθορές σε πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές της πόλης. Εκτός από την επικίνδυνη αυτή δραστηριότητα των μικρών παιδιών καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν παραβιασμένους ηλεκτρολογικούς πίνακες, κλοπές των θυρίδων από τις κολόνες φωτισμού αλλά και τα εξαφανισμένα καπάκια από τα δίκτυα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου που τρεις φορές έχουν κλέψει συγκεκριμένο καπάκι. Την ημέρα το τοποθετούσαν και το βράδυ το έκλεβαν. Μεγάλες είναι οι κλοπές σε καλώδια στο Άλσος, αλλά και στο Αλκαζάρ. Μάλιστα στο πάρκο Αλκαζάρ είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες κατασκευές την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 17 καλώδια των 100 μέτρων, τα οποία μέσα σε ένα βράδυ κλάπηκαν. Έκαναν φτερά. «Ό,τι κρύβει χαλκό είναι γνωστό ότι γίνεται ανάρπαστο. Είναι αδύνατο να φυλάσσονται όλα τα πάρκα του Δήμου, ειδικά όταν πρόκειται για εκτάσεις όπως είναι το Κηποθέατρο Αλκαζάρ», σημειώνουν.

Τέλος, εκτός από τον κίνδυνο που κρύβουν για τους πολίτες τέτοιου είδους δολιοφθορές είναι μεγάλο το κόστος για την αποκατάσταση της ζημιάς αλλά και για τις εργατοώρες που απαιτούνται.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass