ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Ο Β. Τάχας εντεταλμένος σύμβουλος Νεολαίας

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 23:08

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966 την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να

προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
Οι δημοτικές βιβλιοθήκες του Δήμου Τυρνάβου δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παιδικό βιβλίο και στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, γι’ αυτό κάθε χρόνο η βιβλιοθηκονόμος κ. Ματίνα Οικονόμου καλεί συγγραφείς παιδικών βιβλίων να παρουσιάσουν τα βιβλία τους και οι μικροί αναγνώστες να τους γνωρίσουν από κοντά.
Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου είναι υπό την εποπτεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που εποπτεύει εκδηλώσεις με παιδικά βιβλία.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο αριθμός των παιδικών βιβλίων έχει αυξηθεί φθάνοντας στη βιβλιοθήκη του Τυρνάβου στα 640 βιβλία και 1.400 στη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.
Η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη νεολαία και τη στροφή της στον πνευματικό χώρο των αξιόλογων βιβλιοθηκών και γι’ αυτό ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης όρισε τον κ. Βασίλη Τάχα εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα Νεολαίας και Βιβλιοθηκών του Δήμου.
Η δημοτική αρχή Τυρνάβου πιστεύει ότι μέσω της συνεργασία των σχολείων με την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο κ. Ματίνα Οικονόμου και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Τάχα θα δοθεί νέα ώθηση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass