ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

«Φωτιές» άναψε στην Πυροσβεστική η κοινωφελής εργασία στη Δασική

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 23:08

Αντιδράσεις από συνδικαλιστές της Πυροσβεστικής προκαλεί η απόφαση των Υπ. Εργασίας και Περιβάλλοντος για κοινωφελή εργασία 5.066 συμβασιούχων σε προγράμματα της Δασικής Υπηρεσίας.


Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ), αναφέρει ότι η απόφαση αυτή αντιστρατεύεται την προοπτική μονιμοποίησης των 1.800 Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης και άλλων 1.270 συμβασιούχων.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή την έκδοση της υπ’ αριθμ. 1125/28-03-2018 Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την ένταξη των τριετών συναδέλφων στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών επισημαίνει:
* Οι πολύχρονοι αγώνες των συναδέλφων τριετών πυροσβεστών έφεραν ένα θετικό, κατ’ αρχήν, αποτέλεσμα για αυτούς και τις οικογένειές τους. Ένα θετικό αποτέλεσμα που κατά τη γνώμη μας μένει ανολοκλήρωτο, αφού συνεχίζεται η ομηρία και η αβεβαιότητα των υπόλοιπων πενταετών και συμβασιούχων συναδέλφων.
* Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και απομένει η έκδοση Π.Δ. που θα αφορά στο καθεστώς εργασίας, τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Τα συγκεκριμένα Π.Δ. πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις διατάξεις που διέπουν το ήδη υπάρχον μόνιμο προσωπικό στο Πυροσβεστικό Σώμα.
* Δεν δικαιολογείται καμία επανάπαυση, ο αγώνας για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων όλων των Συμβασιούχων και των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σύμφωνα με την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., για όσους πενταετείς και συμβασιούχους δεν πληρούν τα κριτήρια κατάταξης στο Π.Σ., πρέπει να συνεχιστεί.
* Πάγιο αίτημα της Ε.Α.Κ.Π. ήταν και είναι η πλήρης δικαίωση όλων, για την οποία πάλεψε και συμπαραστέκεται έμπρακτα στους αγώνες των Συμβασιούχων επί δύο δεκαετίες τώρα.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που εντάχθηκαν στο μόνιμο προσωπικό του Π.Σ., σε επαγρύπνηση και σε συνεχή οργανωμένο αγώνα για την πλήρη δικαίωση τη δική τους, αλλά και των υπολοίπων συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών, με μόνιμη και σταθερή εργασία. Τους καλούμε επίσης να συστρατευθούν με την Ε.Α.Κ.Π. και να στηρίξουν το πλαίσιο αιτημάτων της και να παλέψουν μαζί της, για λύσεις των προβλημάτων που βιώνουμε καθημερινά. Δυστυχώς τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με τη μονιμοποίηση, αντιθέτως μάλιστα κάποια από αυτά θα επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο, εξ αιτίας των ανατροπών που έγιναν στον κανονισμό μεταθέσεων και από τη μη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για το μόνιμο προσωπικό όσον αφορά στον χρόνο εργασίας, την υπερεργασία κ.λ.π.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass