ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ π. ΤΙΜΟΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Ξεχάστε το πρωτόκολλο, συνεχίστε να προοδεύετε…»

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2018 16:25 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Μαρ 2018 18:47

«Να συνεχίσουν να προοδεύουν, να δημιουργούν και να ασχολούνται με τη Φιλαρμονική των Κατηχητικών Σχολείων και όχι με το πρωτόκολλο», καλεί τα παιδιά της Φιλαρμονικής ο εφημέριος του ιερού ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Κοντογιάννης, παίρνοντας θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Φιλαρμονικής των παιδιών του Αγίου Γεωργίου και του αντίστοιχου μουσικού συνόλου του ΔΩΛ.

Ο π. Τιμόθεος, αδελφός του εφημέριου του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρου, ο οποίος δημιούργησε τη Φιλαρμονική, αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του προς τα παιδιά, το οποίο εμπεριέχει και περιπαικτική διάθεση, τα εξής:

Λεβέντες μου, παιδιά της Φιλαρμονικής των Κατηχητικών Σχολείων, συνεχίστε κι αν ακόμη κανείς μεγάλος δεν σας είπε μπράβο, εσείς οι μικροί ήρωες με σύνεση, δημιουργικότητα, σοφία και εξυπνάδα φτιάξτε έναν κόσμο πιο καλό από αυτόν που εμείς σας παρουσιάζουμε. Εμείς έχουμε πρωτόκολλα σαν τον φούρνο του Χότζα και τα γυρνάμε όπως θέλουμε.

1. 28η Οκτωβρίου 2017 δεν παιανίσαμε όταν περάσατε και σας αφήσαμε να παιανίζετε εσείς, εξ άλλου ήσασταν λίγοι και άπειροι.

2. 25η Μαρτίου 2018 όταν περνά το Μουσικό Σχολείο δεν παιανίσαμε διότι έπρεπε να παιανίσουν τα παιδιά εξ άλλου είχαν και 30 τύμπανα (οι 62 καμπάνες έλειπαν).

3. 25η Μαρτίου 2018 όταν και φέτος περάσατε έπρεπε να γυρίσουμε τον φούρνο του Χότζα και να παιανίσουμε.

Και να λέμε την αλήθεια μάς προκαλέσατε. Πέρυσι ήσασταν πιο λίγοι με έναν παπά μαέστρο που δεν ήξερε που πάνε τα πέντε. Κι εσείς αντί να καθίσετε φρόνιμα και να διαλυθείτε και να πάτε στα σπιτάκια σας να παίξετε κανένα ηλεκτρονικό, μας εμφανισθήκατε πιο δυναμικοί. Και δεν φθάνει αυτό, γίνατε διπλάσιοι, και το χειρότερο μας εμφανίζεστε με έναν σπουδαίο αρχιμουσικό. Ε! φτάνει ο εμπαιγμός. Πού ακούστηκε να έχουν Φιλαρμονική και τα κατηχητόπουλα. Βλέπετε λοιπόν παιδιά ότι δεν φταίγαμε εμείς που σας καπελώσαμε. Μας προκαλέσατε με την πρόοδό σας. Τι θέλετε και μάς χαλάτε τη σειρά. Μη μπαίνετε στα πόδια μας. Καθίστε λοιπόν φρόνιμα. Το πρωτόκολλό μου λέει ότι δεν πρέπει τα παιδιά να δημιουργούν. Δεν πρέπει τα παιδιά να προοδεύουν. Δεν πρέπει τα παιδιά να μας μιλούν για ευγένεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια. Εμείς και κανένας άλλος. Άντε στις αλάνες σας εσείς κι εμείς με την καταξιωμένη Φιλαρμονική μας να ζούμε και να παιανίζουμε με ένθερμη Φιλοπατρία και με πιστή τήρηση και σεβασμό στο πρωτόκολλό μας. Τα ακούτε βρε μαθητούδια. Φρόνιμα. Αυτά λέει το πρωτόκολλό μας. Άκου που θέλετε να σας πούμε και ευχαριστώ. Ντροπή σας πιτσιρίκια. Πάψτε να δημιουργείτε. Πάψτε να προοδεύετε. Πάψτε να θέλετε κι εσείς να προσφέρετε στον τόπο αυτό. Πάψτε να μας προκαλείτε με την πρόοδο, τη δημιουργικότητα και το θάρρος σας γιατί έτσι μας χαλάτε το πρωτόκολλό μας που γυρίζει σαν τον φούρνο του Χότζα όπως φυσά ο άνεμος. Καλή Ανάσταση σε όλους μας!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass