ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Οάσεις»... χωρίς δροσιά!

* Κλειστή η πισίνα αφού η ελληνική γραφειοκρατία «πνίγει» τους ναυαγοσώστες, δεν λειτουργεί, καθώς δεν έχει δημοπρατηθεί, το αναψυκτήριο στο Αισθητικό Άλσος

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 8:12 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιουν 2015 8:23

 

 

Μια από τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού βίωσαν χθες οι Λαρισαίοι και επειδή δεν οδηγούν για όλους οι δρόμοι προς τα παράλια του νομού, μόνη λύση για λίγη δροσιά συχνά αποδεικνύεται η εξεύρεση «οάσεων» εντός της πόλης. Οι επιλογές λίγες: Κηποθέατρο, κοίτη του Πηνειού, πάρκο Αγίου Αντωνίου, δημοτικό κολυμβητήριο (αν υπάρχει εγγραφή) και αυτομάτως γίνονται ακόμα λιγότερες όταν κάποιοι από αυτούς δεν λειτουργούν.

Ο λόγος για τη δημοτική πισίνα στη Νεάπολη και για το αναψυκτήριο στο «Αισθητικό Άλσος» που παραμένουν κλειστά.

Όπως έχει αναφέρει η «E» η δημοτική πισίνα στη Νεάπολη δεν λειτουργεί καθώς εκκρεμούν οι προσλήψεις δύο ναυαγοσωστών και σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα αθλητισμού στο Δήμο Λαρισαίων Γιώργο Κωσταρέλο παραμένει άγνωστο πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν. Όταν τον ρωτήσαμε ήταν κατηγορηματικός: σε καμία περίπτωση η δημοτική πισίνα δεν μπορεί να λειτουργήσει από τη στιγμή που δεν διαθέτει ναυαγοσώστες. «Αντιμετωπίζουμε καθαρά τεχνικές δυσκολίες. Καταθέσαμε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Διοικητικής Μεταρρύθμιση και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αρκετά νωρίς το αίτημά μας για τις προσλήψεις των δύο ναυαγοσωστών και όπως ενημερωθήκαμε πρόσφατα ενώ έχουν εγκριθεί δεν έχουν σταλεί στο δήμο με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει στα μέσα Ιουνίου και να μην έχει ανοίξει η πισίνα. Πιστεύουμε να κινηθεί λίγο πιο γρήγορα η διαδικασία μετά και την παρέμβαση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης».

Την ίδια ώρα το «Αισθητικό Άλσος» της πόλης ενώ καθαρίστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και τους Ενεργούς Πολίτες, μετά και την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας από τις δύο πλευρές και έγινε επισκέψιμο για τους πολίτες, θεωρείται ιδανικό μόνο για εκείνους που έχουν ως σκοπό το... πικ - νικ. Το αναψυκτήριο που εδώ και χρόνια λειτουργούσε και εξυπηρετούσε πολλούς Λαρισαίους τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού παραμένει ακόμα και σήμερα κλειστό. Έτσι, λοιπόν, την ίδια ώρα οι γονείς με τα μικρά παιδιά που επισκέπτονται συνήθως το Άλσος θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα, όπως νερό, αναψυκτικά και ενδεχομένως κάτι φαγώσιμο.

Από την πλευρά ωστόσο του Δήμου Λαρισαίων γίνεται γνωστό ότι οι όροι της δημοπράτησης του αναψυκτηρίου στο «Αισθητικό Άλσος» θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass