ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σήμανση αξιοθέατων, μνημείων και δενδροφυτεύσεις

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 8:55

 

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων ολοκλήρωσε την υλοποίηση του Έργου Σήμανσης Αξιοθέατων και Μνημείων με την ανάρτηση δεκατριών όμοιων μεταλλικών πινακίδων σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του, οι οποίες απεικονίζουν ένα χάρτη του Δήμου. Με επιγραφές στα ελληνικά και αγγλικά δηλώνονται επ' αυτών τα τοπωνύμια, ενώ με ειδικά σύμβολα επισημαίνεται η θέση των αξιοθέατων και των μνημείων. Επιπλέον, στη θέση των αξιοθέατων και των μνημείων υπάρχει ένας αύξων αριθμός που παραπέμπει σε ένα υποκείμενο υπόμνημα στο οποίο και πάλι με δίγλωσση γραφή δίνονται στοιχειώδεις ιστορικές πληροφορίες για τα προβαλλόμενα μνημεία. Οι χάρτες αυτοί αναρτήθηκαν σε όλες τις εισόδους του Δήμου (συνολικά δέκα) όπως και σε όλες τις εισόδους της πόλης των Φαρσάλων (συνολικά τρεις) με στόχο να αποτελέσουν ένα βασικό εργαλείο που αφενός να διευκολύνει την πορεία των επισκεπτών και αφετέρου να τους δίνει ένα σύνολο γνώσεων, χρήσιμων πληροφοριών για βασικό κομμάτι του πολιτιστικού αποθέματος του τοπικού προγράμματος LEADER.

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Φαρσάλων, μετά από την τελευταία προμήθεια φυτών και δέντρων προχώρησε σε δενδροφυτεύσεις σε περιοχές του Δήμου.

Συγκεκριμένα, φυτεύτηκαν δέντρα και θάμνοι στην παραδοσιακή κρήνη του Πολυδαμείου και στον περιβάλλοντα αυτής χώρο και δημιουργήθηκε ένα ακόμη μικρό αλσύλλιο σε διασταύρωση δρόμου του Πολυδαμείου (με αριζόνες και σφένδαμους).
Αναμορφώθηκε με φυτά και θάμνους η πλατεία Πολυτεχνείου στα Φάρσαλα που ήταν αίτημα των κατοίκων της περιοχής και δόθηκαν δέντρα και θάμνοι σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, τα οποία φυτεύτηκαν με ευθύνη των τοπικών προέδρων (Αχίλλειο, Βασιλί, Κρήνη, Μ. Ευύδριο, Πολυνέρι, Βαμβακού, Ερέτρια, Ζ. Πηγή, Ρευματιά, Σιτόχωρο). Εκατόν εξήντα φυτά δόθηκαν και στον Σύλλογο "Ενεργοί Πολίτες" Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass