ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Πολυκατοικίες… σε κρίση

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2018 22:50

-Εκλεψε τις λάμπες από τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας για να τις βάλει στο σπίτι του!

-Άλλος μάλωσε με τον γείτονά του γιατί τοποθέτησε γλάστρες στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας!

-Ιδιοκτήτης διαμερίσματος δεν μπορεί να βάλει αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου γιατί δεν του το επιτρέπει το 50% συν ένα, των υπόλοιπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας!

-Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων καθυστέρησαν να πληρώσουν τα κοινόχρηστα τρία χρόνια!

-Άλλοι έχουν εγκαταλείψει τα διαμερίσματά τους και έχουν εξαφανιστεί!

-Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, βρίσκονται στα δικαστήρια μεταξύ τους, γιατί δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα.

-Σε πολυκατοικία, ο καθένας επισκευάζει το χαλασμένο κοινόχρηστο εξωτερικό λούκι, μόνο στον όροφό του!

Και αυτές, είναι μόνο ελάχιστες από τις ιστορίες που διαδραματίζονται σε πολυκατοικίες της Λάρισας, όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, με τις αγωγές μεταξύ ιδιοκτητών διαμερισμάτων να αυξάνονται ραγδαία!

Οι πολυκατοικίες βρίσκονται σε …κρίση, με φαινόμενα που αγγίζουν τον παραλογισμό και μαρτυρούν ότι όλο και πιο εύκολα πυροδοτούνται καβγάδες, με το παραμικρό.

Αποδέκτες των παραπόνων και αυτοί που καλούνται να διαχειριστούν την κρίση και συγκεκριμένα τα παράπονα και τα αιτήματα ιδιοκτητών και ενοίκων πολυκατοικιών, είναι οι εργαζόμενοι στις εταιρίες κοινοχρήστων.

Καλούνται να αναλάβουν τον ρόλο του μεσάζοντα και να μεταφέρουν τα παράπονα στον γείτονα που κάνει φασαρία, που πετάει τα σκουπίδια στον φωταγωγό, που λερώνει τις σκάλες, που αργεί το βράδυ και κάνει θόρυβο η πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, που μιλά δυνατά, που… που…

«Δεν μπορούν οι άνθρωποι να συμβιώσουν μεταξύ τους… Κι αυτό γίνεται όλο και πιο έντονο στην εποχή μας», αναφέρει ο Γιάννης στην «Ε», ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει με ηρεμία όλα τα παράπονα πελατών της εταιρίας κοινοχρήστων που δουλεύει, όσο παράλογα κι αν ακούγονται.

«Δεν πληρώνω τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας γιατί το μπουτόν που ανάβει το φως στον κοινόχρηστο χώρο, είναι μετά τη δική μου εξωτερική πόρτα» του δήλωσε ιδιοκτήτης διαμερίσματος.

«Γιατί ήρθε τόσο η ΔΕΗ; Μας κλέβετε!» του είπε κάποιος άλλος.

«Γιατί η καθαρίστρια παίρνει τόσα χρήματα τον μήνα; 50 ευρώ; Γιατί; Νομίζει ότι καθαρίζει; Βρόμικα είναι συνέχεια!» δυσανασχετεί ένας άλλος.

Τα παράπονα, η γκρίνια και οι διαμάχες, σε πολλές πολυκατοικίες της Λάρισας, είναι πλέον μια συνηθισμένη καθημερινότητα.

«Οι πλειοψηφία των ενοικιαστών διαμερισμάτων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στα κοινόχρηστα. Αυτοί που δεν πληρώνουν είναι οι ιδιοκτήτες. Ένα μεγάλο ποσοστό τους έχει …εξαφανιστεί!» μας λέει ο Γιάννης και εξηγεί: «Υπάρχουν διαμερίσματα που κληρονόμησαν πέντε αδέλφια. Κανένας από αυτούς δεν έκανε αποδοχή κληρονομιάς και φυσικά δεν πληρώνει κανένας!

Σε άλλες περιπτώσεις ιδιοκτήτες διαμερισμάτων εξαφανίστηκαν. Τα κλείδωσαν και δεν ξέρει κανείς πού βρίσκονται, ούτε τους είδε κανένας για χρόνια! Σε τέτοια περίπτωση η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας αποφάσισε να εξαιρέσει το διαμέρισμα από τα κοινόχρηστα, καθώς δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ!».

Αυξάνονται οι αγωγές προς τους ιδιοκτήτες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα, υποστήριξε ο ίδιος και συγκεκριμένα αναφέρει πως συγκεντρώνονται οι καλοπληρωτές μιας πολυκατοικίας, απευθύνονται σε δικηγόρο, καταθέτουν αγωγή εναντίον του κακοπληρωτή και συμβάλλουν όλοι μαζί στα δικαστικά έξοδα.

Τέτοιες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν σε κακοπληρωτές που χρωστούν ενοίκια άνω των 1.000 ευρώ και δεν πληρώνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια!

 «Μια πολυκατοικία είναι η μικρογραφία της κοινωνίας μας» καταλήγει ο Γιάννης, υποστηρίζοντας ότι: «Όσο συνεχίζεται η οικονομική δυσπραγία, όσο αυξάνεται η ανεργία, όσο πιο δυστυχισμένος γίνεται ο άνθρωπος, τόσο θα εντείνονται τα φαινόμενα ανθρωποφαγίας στην κοινωνία μας και στον μικρόκοσμο μιας πολυκατοικίας».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass