ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εικόνες εγκατάλειψης στον Σιδηροδρομικό Σταθμό

*Υπήρξε πλειοδότης στον διαγωνισμό για το καφέ – κυλικείο προχθές

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2018 22:55

Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τότε που η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» έγραφε για το μίνι λίφτινγκ που έγινε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας σε σημεία που αφορούν κυρίως στους επιβάτες και αυτά ήταν οι τουαλέτες, οι χώροι αναμονής και το ασανσέρ.

Όλα όμως λίγους μήνες μετά έχουν αλλάξει με δραματικό τρόπο και η εικόνα του σημείου, από το οποίο διέρχονται εκατοντάδες επισκέπτες της πόλης καθημερινά, είναι αποκαρδιωτική.

Το ασανσέρ είχε μια βλάβη και για την επιδιόρθωσή της έπρεπε να διεξαχθεί προηγουμένως διαγωνισμός, πέρασε αρκετό διάστημα για να μπορέσουν ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, μητέρες με καρότσια αλλά και όλοι οι επιβάτες (ειδικά όμως αυτές οι κατηγορίες πολιτών το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη) που μπόρεσαν ξανά να το χρησιμοποιούν για να περνάνε εύκολα στην άλλη μεριά της αποβάθρας. Τώρα μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί όμως η εξωτερική του εμφάνιση είναι άθλια.

Όσον αφορά στις τουαλέτες είχε γίνει μια γενική ανακατασκευή καθώς άγνωστοι τις είχαν σπάσει. Τοποθετήθηκαν καινούργια είδη υγιεινής και καθρέπτες όμως πάλι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για να πάνε και να το μετατρέψουν σε έναν άθλιο καμβά.

Συμμόρφωση, πέρυσι είχαμε και στις αίθουσες αναμονής καθώς τόσο για αυτές που αφορούν στην Α’ Θέση όσο και σε αυτές που απευθύνονται στους υπόλοιπους επιβάτες οι χώροι ήταν προσεγμένοι και καθαροί. Στην αίθουσα που χρησιμοποιούν αυτοί που έχουν εισιτήριο για την πρώτη θέση, δεν υπάρχουν ζημιές και φθορές καθώς όπως φαίνεται και στη φωτογραφία το σημείο κλειδώνει. Όταν κάποιος κάτοχος εισιτηρίου πρώτης θέσης θέλει να τη χρησιμοποιήσει τότε ανοίγει.

Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπό κτίριο; Οι σοβάδες από τον διάδρομο έχουν ξεκολλήσει, ενώ άτομα ενδεχομένως εξαρτημένα αφήνουν υλικά σε κάθε πιθανό σημείο.

Στις εξωτερικές κολόνες, δίπλα από τον χώρο αναμονής των επιβατών, οι υδρορροές έχουν σαπίσει και τα νερά φεύγουν προς κάθε κατεύθυνση αντί να κατεβαίνουν προς το σωστό σημείο.

Όσον αφορά στη γενική εξωτερική εικόνα, συνεχίζει να είναι άθλια καθώς σπασμένα τζάμια και χορταριασμένα πεζοδρόμια κάνουν το κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού να φαίνεται ως εγκαταλελειμμένος.

ΔΥΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ

Όμως υπάρχουν και δύο ευχάριστα. Το ένα είναι πως μετά από χρόνια η αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας φωτίστηκε όπως της αξίζει. Αντικαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των γιορτών όλες οι λάμπες με λάμπες άσπρου χρώματος και βελτιώθηκε αρκετά η μορφή του σταθμού τη νύχτα.

Το δεύτερο είναι πως μετά από την παράταση που δόθηκε στον διαγωνισμό για την εκμίσθωση του καφεστιατορίου – κυλικείου υπήρξε πλειοδότης, μόλις προχθές. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για την εκμετάλλευση του χώρου καθώς το τελευταίο διάστημα είχε μετατραπεί σε ένα ερείπιο. Το καφέ – κυλικείο και οι λοιποί εμπορικοί χώροι είναι εμβαδού 300 τ.μ. ενώ η ακάλυπτη έκταση είναι 500 τ.μ. και αφορά στην τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που βρίσκεται εντός του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass