ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Η Ελλάδα πάντα θα αντιστέκεται...

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2017 22:24

Με εθνική έξαρση και λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ανήμερα της εορτής, στην πόλη και επαρχία Φαρσάλων.

Την παραμονή της εθνικής επετείου, είχαν προηγηθεί οι εκδηλώσεις στα σχολεία και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων από τους μαθητές, οδηγούς και προσκόπους. Ανήμερα της εορτής οι εκδηλώσεις άρχισαν με λιακάδα και τελείωσαν με βροχή.

Στις 10.30 π.μ. έγινε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και στις 11.15 εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην πλατεία Δημαρχείου. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 2ου Λυκείου Φαρσάλων κ. Αθανασία Παππά, η οποία μιλώντας για την εθνική επέτειο, ανέφερε μεταξύ άλλων "ότι η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και πάντα θα αντιστέκεται όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις. Η σημερινή γενιά και οι επόμενες πρέπει να αντλούν πρότυπα από την ηρωική γενιά του 1940, ώστε η Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο να βρει το δρόμο της και να οδηγηθεί ο λαός της σε κοινωνική πρόοδο και εθνική ακεραιότητα".

Κατόπιν έγινε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς της πόλης και στη συνέχεια έγινε η παρέλαση στην οδό Λαρίσης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων, των μαθητών Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης, των οδηγών, των προσκόπων και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων της πόλης.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φαρσάλων. Μετά την κατάθεση στεφάνων και το τέλος της μαθητικής παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τον ελληνισμό. Η 28η Οκτωβρίου του 1940 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις δέλτους της ιστορίας ως η ημέρα που το έθνος μας ύψωσε το ανάστημά του, ομόθυμα, πάνω από κομματικές διαιρέσεις, για να φράξει τον δρόμο στον εισβολέα και να διατρανώσει την πίστη του στην μέγιστη αξία της ελευθερίας. Με το χαμόγελο στα χείλη, την ώρα που στην Ευρώπη απλωνόταν το σκότος του ολοκληρωτισμού, οι Έλληνες στρατιώτες, που σήμερα τιμούμε, έγραφαν σελίδες ασύγκριτου ηρωισμού στα βουνά της Β. Ηπείρου. Εκείνο τον σκληρό χειμώνα του 1940-1941 ο κόσμος όλος είδε ότι η μικρή Ελλάδα αποδεικνυόταν αντάξια του μεγάλου ιστορικού της παρελθόντος. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι μέρες αυτές θα μένουν ανεξίτηλες στην ιστορική μας μνήμη, για να μας διδάσκουν τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι. Και αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε ακόμη, εμείς μόνον από όλους τους άλλους λαούς, να εορτάζουμε το ξεκίνημα ενός πολέμου και όχι το τέλος του.

Παρά τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και το ολοένα και πιο απειλητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη γειτονιά μας, όπως και ευρύτερα, με την ενδυνάμωση ανιστόρητων αλυτρωτισμών και επεκτατισμών, πρέπει να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία. Αρκεί να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, αντλώντας πρότυπα, όπως αυτό του έπους του 1940».

Στις εκδηλώσεις ανήμερα της εορτής παρευρέθηκαν ο αρχιερατικός επίτροπος π. Κων/νος Καλλιώρας, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τύμπας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, κ. Σταύρος Πουλαράκης, κ. Ηλίας Χολέβας, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κική Παναγιωτοπούλου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου, η πρόεδρος της Δ.Ε. Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων, ο διοικητής 657 ΠΑΠ κ. Παύλος Μάντζιος, ο διοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γιώργος Γκούμας, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Θ. Σταφύλης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστ. Δραχμάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πιτσάβας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γρ. Γούσιας, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass