ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 11 ΕΤΩΝ ΓΙΑ 37 ΑΤΟΜΑ

Γιατρός (μετέφερε μετανάστες) χωρίς… σύνορα

*Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας στο οποίο κατέθεσε: «Στη ζωή μου σώζω ανθρώπους»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2017 22:12

Ένας γιατρός από την Ουκρανία καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Λάρισας σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών για την παράνομη μεταφορά μεταναστών από το Αϊβαλί της Τουρκίας στις ακτές του Παγασητικού κόλπου.

Μαζί με άλλα δύο άτομα συνελήφθησαν να έχουν μέσα σε ένα ιστιοφόρο σκάφος 37 άτομα από τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, σε ένα σκάφος μάλιστα που όχι μόνο δεν τηρούσε τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας αλλά έπλεε σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα η μηχανή του σκάφους ήταν σε μέτρια κατάσταση, τα ναυτικά κλειδιά της άγκυρας ασφαλίζονταν με σύρμα και όχι με μεταλλικό πίρο και τέλος ενώ ήταν κατασκευασμένο να μεταφέρει το ανώτερο 13 άτομα είχε πολλά παραπάνω. Ο γιατρός όμως αρνήθηκε την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση λέγοντας πως δεν ήξερε τίποτα για το ταξίδι με τους μετανάστες. Μάλιστα είπε πως δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το επάγγελμά του είναι να σώζει ζωές. Συγκεκριμένα κατέθεσε μεταξύ άλλων πως: «Δεν γνώριζα τίποτα για τους λαθρομετανάστες. Είμαι γιατρός και στη ζωή μου έσωζα ανθρώπους. Πήγα στην Τουρκία για ταξίδι αναψυχής γιατί τον χειμώνα δουλεύω σκληρά και το καλοκαίρι χρειάζομαι ξεκούραση. Δεν ήξερα τίποτα. Δεν είχα άλλη επιλογή στο καράβι. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βουτήξω στη θάλασσα. Ήμουν φιλοξενούμενος στο καράβι. Κανείς δεν θα έπαιρνε λεφτά».

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

 

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass