Ασφαλτοστρώνεται δρόμος στον Πυργετό

Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ: Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 17:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:15

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Τεμπών  με νέες ασφαλτοστρώσεις δρόμων,  ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των κατοίκων και των αιρετών της περιοχής καθώς είναι ένα  ακόμη βήμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής. Συγκεκριμένα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 το έργο « Οδική παράκαμψη Πυργετού μέσω «ΜΕΡΙΑ» και «ΣΤΑΥΡΟΥ» προς αγρόκτημα Πυργετού» του Δήμου Τεμπών, μετά από σχετική απόφαση ένταξης του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής  και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημητρίου Μελά.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, αφορά τις εργασίες χωματισμών, τεχνικών και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενου αγροτικού δρόμου σε μήκος τριών και πλέον χιλιομέτρων που οδηγεί στην αγροτική περιοχή Πυργετού και προβλέπεται να καλύψει τις ανάγκες επικοινωνίας και βασικά την εξασφάλιση της γρήγορης, απρόσκοπτης και ασφαλούς πρόσβασης των κατοίκων του οικισμού προς την αγροτική περιοχή  βελτιώνοντας την ποιότητα των συνθηκών εργασίας τους και κατ’ επέκταση της ζωής τους.

Δεδομένου ότι με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του αγροτικού δρόμου θα διοχετευθεί σε αυτόν σημαντικό μέρος της κυκλοφορίας των οχημάτων και ιδιαίτερα των αγροτικών, το έργο αναμένεται να συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης και εργασίας ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της περιοχής. 

Με αφορμή την ένταξη του συγκεκριμένου έργου  ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας  Κολλάτος δήλωσε χθες:

«Επιβεβαιώνουμε την άποψή μας ότι η ανάκαμψη θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας , άμεσης απόδοσης και υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.

  Από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για το Δήμο μας είναι ο πρωτογενής τομέας. Σε ένα Δήμο όπου η ποικιλομορφία της αγροτικής γης χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση, προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία βασικών υποδομών.

Το έργο αυτό είναι η πρώτη από τις πέντε προτάσεις έργων που έχουμε υποβάλει στα μέτρα 321 και 322 του άξονα 3 του εν λόγω προγράμματος, ευελπιστώντας και στη μελλοντική ένταξη των υπολοίπων, συμβάλλοντας και βελτιώνοντας έτσι την απορροφητικότητα των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass