Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

«Αποκαλυπτική η στάση της δημοτικής αρχής»

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 17:20

Η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Λαρισαίων με αφορμή το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «αποκαλυπτική ήταν για ακόμη μια φορά η στάση που κράτησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και στο θέμα της απόλυσης των εκατοντάδων συμβασιούχων του Δήμου μετά την απόφαση του Ελεγκτικού, η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου «γαλαζοπράσινης» απόχρωσης των κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα και Διαμάντου».

Προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως «παρά τη «φιλότιμη» προσπάθειά τους να πείσουν τους συμβασιούχους για τις «αγαθές» προθέσεις τους, όπως και τις «διακηρύξεις» τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, στο δια ταύτα αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν μέσω του συλλόγου εργαζομένων, όπου ρητά και κατηγορηματικά απαιτούσε πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, καμιά απόλυση συμβασιούχου και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στον αντίποδα η δημοτική αρχή της «πρώτης φοράς αριστερά» προσπάθησε δια στόματος του δημάρχου να καθησυχάσει για άλλη μια φορά τους συμβασιούχους παίζοντας με την αγωνία τους, ισχυριζόμενη ότι η απόφαση του ελεγκτικού δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα. Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος δήλωσε την υποταγή του στην αντιλαϊκή αστική νομιμότητα και μιλώντας για ρεαλισμό και σοβαρότητα προέτρεψε τους εργαζόμενους να παλέψουν για την παράταση της ομηρίας τους μέχρι της 31 -12- 2017 και όχι για την μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Παίζοντας για άλλη μια φορά τον βρόμικο ρόλο του συμπαραστάτη της κυβερνητικής πολιτικής, «ψέλλισε» κάτι για κυβερνητικές ευθύνες και λάθη, αλλά επί της ουσίας αθωώνοντας τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών (καθαριότητα) και παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, υποστήριξε ότι την ευθύνη της επιλογής για το ποιοι θα μείνουν ή θα φύγουν θα πρέπει να την έχουν οι Δήμαρχοι με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δηλαδή κατά το δοκούν. Επίσης υποστήριξε ότι διέξοδος για τους εργαζόμενους πρέπει να αποτελεί η συνέχιση των προσλήψεων εις βάρος ανταποδοτικών τελών, δηλαδή προσλήψεις με βάση το χαράτσωμα των δημοτών από τα δημοτικά τέλη που για το 2016 έφτασαν τα 14 εκατ. ευρώ στον Δ. Λαρισαίων».

«Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι μόνοι που στήριξαν το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων για καμία απόλυση και μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις» καταλήγει η παράταξη απευθύνοντας «κάλεσμα στον λαό της πόλης να εκφράσει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους συμβασιούχους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass