Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ

Πήραν τις εκτάσεις απ’ το υπουργείο και τις ξέχασαν…

* Χωράφια, ανάμεσα σε σπίτια, έμειναν φέτος ακαλλιέργητα και μετατράπηκαν σε επικίνδυνη για πυρκαγιά ζούγκλα με αγριόχορτα

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2017 22:30

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που το Υπουργείο Γεωργίας παραχώρησε στον Δήμο της Λάρισας 220 στρέμματα του ΕΘΙΑΓΕ στη συνοικία Αβέρωφ.

Και πριν προλάβουν οι περίοικοι να πουν «δόξα τω Θεώ», που αποκτήθηκαν ελεύθεροι χώροι στη γειτονιά τους, άρχισαν τα «βόηθα Παναγιά» απειλούμενοι από πυρκαγιά.

Ένα απέραντο κατακίτρινο λιβάδι απλώνεται ανάμεσα στα σπίτια εκεί στα Πυροβολικά. Αγριόχορτα, αγκάθια αλλά και σιτάρια από προηγούμενες καλλιεργητικές περιόδους, έχουν υψώσει ανάστημα, εντελώς ξερά πια, λες και περιμένουν κάποιο αδέσποτο σπίρτο. Ζούγκλα κανονική, αφού οι δημοτικές υπηρεσίες δεν μερίμνησαν να καθαρίσουν την έκταση. Δεν είναι τα φίδια και τα άλλα ζούζουλα που τους ανησυχούν, η προοπτική της πυρκαγιάς είναι που κάνει τους κατοίκους να τρέμουν.

Τα προηγούμενα χρόνια, λένε, το Ινστιτούτο καλλιεργούσε την έκταση για τα πειράματα των επιστημόνων. Τέτοιο καιρό είχαν θερίσει, καθάριζε ο τόπος. Φέτος που το πήρε ο Δήμος, τα χωράφια έμειναν άσπαρτα, βρήκαν χώρο τα αγριόχορτα. Αλλά όχι κι οι δημοτικές υπηρεσίες χρόνο να τα καθαρίσουν.

 

Ζ.

 

Φωτ: Κ. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass