ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΡΟΒΙΔΑ:

«Γιατί ο Δήμος Ελασσόνας έστειλε ανακριβή στοιχεία για τη ΔΕΥΑ;»

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 9:48

Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την άρδευση και την κατάσταση της ΔΕΥΑ Ελασσόνας προχώρησε, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Προβίδα, καθώς όπως υποστηρίζει «ο Δήμος Ελασσόνας δεν αντιλήφθηκε τίποτα με την ακύρωση της απόφασης 70/2017 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επανέφερε το ίδιο θέμα και πήρε νέα απόφαση με το ίδιο αντικείμενο θέλοντας έτσι να ξεγελάσει την Περιφέρεια και να πάρει την πολυπόθητη έγκριση που τόσο χρειάζεται. Μόνο που τώρα η Περιφέρεια έχει περισσότερα στοιχεία για το ίδιο θέμα, από τον ίδιο τον Δήμο…».

Αναλυτικότερα σε επιστολή της η κ. Προβίδα υποστηρίζει τα εξής: "Καλούμαστε για πέμπτη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών να ψηφίσουμε αναμόρφωση προϋπολογισμού. Αυτό όπως καταλαβαίνετε αγαπητοί μου δημότες αποδεικνύει την ανεπάρκεια και την αναποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού, γεγονός που κάποιοι το είχαμε επισημάνει όταν τον καταψηφίσαμε. Μελετώντας την αναμόρφωση θα επισημάνω για ακόμη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην ανταποδοτικότητα της άρδευσης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δώσατε στον κ. Γκουνό και τα οποία κοινοποιήσατε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα έξοδα άρδευσης είναι κατά μ.ο. σε ετήσια βάση για τα έτη 2011 έως 2016 περίπου 1.300.000 ευρώ και τα έσοδα 430.000 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε όλοι εδώ μέσα το μεγάλο άνοιγμα που υπάρχει μεταξύ εσόδων και εξόδων στον κωδικό 25 που προβλέπεται από το νόμο να είναι ανταποδοτικός. Επίσης σύμφωνα με το έγγραφο με α.π. 4067/48923 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με το οποίο ακυρώνει την απόφαση 70/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην τέταρτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι προβλέπεται η πλήρης ισοσκέλιση των ανταποδοτικών τελών με τις δαπάνες των αντίστοιχων υπηρεσιών και όποια απόφαση αύξησης εξόδων στον κωδικό 25 οδηγεί σε παράβαση της σχετικής ΚΥΑ. Επιπροσθέτως στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι η επικύρωση του προϋπολογισμού έτους 2017 στηρίχτηκε στην υπ΄αριθ. 132/4-1-17 βεβαίωση προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Δεν γνώριζε η υπηρεσία σας τα πραγματικά στοιχεία και αν τα γνώριζε κάτω από ποιες συνθήκες έστειλε ανακριβή στοιχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι καλούμαστε να ψηφίσουμε μια αναμόρφωση που έχει τα ίδια προβλήματα με την προηγούμενη που ακυρώθηκε και τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Για τους παραπάνω λόγους και για να κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας εγώ προσωπικά καταψηφίζω την αναμόρφωση και εφιστώ την προσοχή και στους Δημοτικούς Συμβούλους για την ψήφιση όσο και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να λάβει υπόψη το δικό της έγγραφο ακύρωσης καθώς και το έγγραφο με Αρ. Πρωτ. 905/9-2-17 που της κοινοποιήθηκε και περιγράφει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν στην υπηρεσία της άρδευσης και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα" καταλήγει η κ. Προβίδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass