ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ

Το Φεστιβάλ Ενωμοτιών στα Φάρσαλα

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 9:00

Ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας υλοποιώντας τον ετήσιο προγραμματισμό του, διοργάνωσε το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ενωμοτιών στην πόλη των Φαρσάλων από τις 21 έως 23/4/17.

 Σκοπός της δράσης είναι να γνωριστούν οι Ενωμοτίες των Προσκόπων της Περιφέρειας μεταξύ τους και να ζήσουν τρεις ημέρες γεμάτες από πολιτιστικές δραστηριότητες που προάγουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη συλλογική εργασία και εν γένει το προσκοπικό πνεύμα.

Οι ενωμοτίες διαγωνίστηκαν σε δέκα καλλιτεχνικούς τομείς: στο τραγούδι, το χορό, την ποίηση, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τις παρουσιάσεις, τη μακέτα, το σκίτσο - ζωγραφική και το ψηφιακό κόμικς. Σε κάθε τομέα αναδείχτηκε μία νικήτρια ενωμοτία η οποία έλαβε ειδικό βραβείο.

 Το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. Εκεί κατέλυσαν οι ενωμοτίες των προσκόπων, στήθηκε η στατική έκθεση και έλαβαν χώρα όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Την πρώτη ημέρα της δράσης τα παιδιά παρουσίασαν τις εργασίες τους στους υπόλοιπους προσκόπους, τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκαν τα ζαχαροπλαστεία της πόλης των Φαρσάλων (Σιαμέτης, Αλεξόπουλος, Αρχοντής, Γούναρης), όπου μάθανε για την παρασκευή του χαλβά, το απόγευμα επισκέφθηκαν το αλσύλλιο και το κάστρο των Φαρσάλων, τις πηγές του Απιδανού όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ.Δερλό Κων/νο.

Την τρίτη ημέρα οι πρόσκοποι εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγ.Γεωργίου (ο Αγ. Γεώργιος είναι ο προστάτης των Προσκόπων) και με την λήξη της λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο εις μνήμην αποθανόντων Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας παρουσία πλήθους κόσμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass