Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δίνει λύση με δεύτερο κυκλικό κόμβο

Δημοσίευση: 13 Απρ 2017 22:40

Στον επανασχεδιασμό του κυκλικού κόμβου της Νέας Σμύρνης προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους διερχόμενους οδηγούς, καθώς προβλέπεται η δημιουργία ενός δεύτερου, μικρότερου κυκλικού κόμβου στο σημείο συνάντησης των ΙΧ από τις οδούς Σωκράτους, Αεροδρομίου και Πολυτεχνείου (από ΑΤΑ).

Ουσιαστικά με την παράδοση στην κυκλοφορία της οδού Καράγιωργα, παρατηρήθηκαν κάποιες δυσλειτουργίες, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου του κόμβου της Νέας Σμύρνης και αυτό γιατί αρκετά διερχόμενα οχήματα από τις οδούς Σωκράτους, Αεροδρομίου και Πολυτεχνείου εισέρχονταν ταυτόχρονα στον κυκλικό κόμβο, χωρίς να υπάρχει σήμανση προτεραιότητας και προέκυπτε κίνδυνος ατυχήματος. Ανάλογος κίνδυνος υπάρχει και για τα οχήματα που εισέρχονται από τις οδούς Καράγιωργα και Σωκράτους.

Με τη δρομολογούμενη κατασκευή του δεύτερου κυκλικού κόμβου αποφεύγεται η άμεση επαφή των οχημάτων μέσα στο round about, επιτυγχάνεται η μείωση ταχυτήτων, ενώ δίνεται ώθηση στον χρήστη να αξιοποιήσει την οδό Καράγιωργα και όχι τη βεβαρημένη οδό Σωκράτους για την έξοδό του στην ΠΕΟ Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών της Περιφέρειας έτυχε της έγκρισης των αντίστοιχων υπηρεσιών του Δήμου, ενώ το θέμα της εύρυθμης κυκλοφορίας του κόμβου της Νέας Σμύρνης είχε απασχολήσει και την πρόσφατη γενική συνέλευση των κατοίκων της συνοικίας, οι οποίοι ζήτησαν και πέτυχαν την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, ώστε εκτός από την είσοδο των οχημάτων στη συνοικία να προβλέπεται και η έξοδος. Το έργο συνολικά θα κουμπώσει με τον εσωτερικό δακτύλιο της πόλης και θα συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, θα στοιχίσει περί τα 7 εκατ. ευρώ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Μαΐου, χωρίς να δημιουργηθεί θέμα με τη χρήση του βασικού κυκλικού κόμβου (με εξαίρεση κάποιες μέρες).

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass