ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

"Μουντζούρες" στο Πάρκο των Χρωμάτων

Δημοσίευση: 02 Απρ 2017 22:15

Δύο μεταλλικές πινακίδες μεγάλων διαστάσεων, άχρηστες πλέον, προβάλλουν ωστόσο υπερήφανα τις επιφάνειές τους, στα μάτια χιλιάδων καθημερινά διερχόμενων, διακοσμημένες από διάφορες μουντζούρες εκτόνωσης εφηβικών ανησυχιών.

Βρίσκονται στη διασταύρωση Σαρίμβεη και Λάτσιου, στην άκρη του "Πάρκου των Χρωμάτων" , το οποίο ο Δήμος το περιποιείται, όμως φαίνεται ότι κάποια πράγματα αποφεύγει να τα δει (η επισήμανση από τον Λαρισαίο Κ. Μ.): «Η μία σχετίζεται με το έργο διαμόρφωσης του πάρκου, η άλλη είναι άγνωστο σε τι αναφέρεται. Όταν είχαν στηθεί, συνέβαλλαν στη δόξα κάποιων υπεύθυνων για τα έργα που διαφήμιζαν, ενώ τώρα που είναι άχρηστες συμβάλλουν στην δόξα κάποιων ανεύθυνων που ίσως περιμένουν αυτές να σκουριάσουν και να πέσουν σε μερικές δεκαετίες. Η αδιαφορία και ο "ωχαδερφισμός" είναι χαρακτηριστικά των περισσότερων και στη συγκεκριμένη περίπτωση κάποιας υπηρεσίας του Δήμου. Πρέπει να υπάρχει ειδική παρότρυνση για να κάνουν κάποιοι το καθήκον τους;»

Βέβαια, είναι γνωστή η υποχρέωση τοποθέτησης πληροφοριακών πινακίδων σε έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. Δεν υπάρχει όμως όρος για τη χρονική διάρκεια της παραμονής τους. «Μία λογική προσέγγιση», σημειώνει ο Κ. Μ. «είναι να παραμένει η πινακίδα μέχρι την οριστική παραλαβή του έργου και ύστερα να απομακρύνεται με ευθύνη του κύριου του έργου από τον ανάδοχο. Αυτό όμως ποτέ δεν συμβαίνει, οπότε την απομάκρυνση αναλαμβάνουν οι Ρομά- σίδερα μαζεύω. Κι αν αμελήσουν κι εκείνοι, οι πινακίδες παραμένουν όσο αντέξουν, έστω και αν δεν φαίνονται οι πληροφορίες που αναγράφονται σ΄ αυτές, οπότε δεν εξυπηρετούν καν τον σκοπό τους. Υπάρχουν ακόμη πινακίδες με τον προϋπολογισμό να αναγράφεται σε δραχμές, δηλαδή για έργα προ εικοσαετίας...».

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass