ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ

Λέξεις – στήριγμα στη γέφυρα του Αλκαζάρ

*Δράση στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Marketing και Branding Τόπου

Δημοσίευση: 02 Απρ 2017 22:25

Αγάπη, συνεργασία, ασφάλεια, διαφορετικότητα, ελευθερία, διαφάνεια, ώθηση, αξία, βελτίωση, συνέπεια, ικανοποίηση, εξέλιξη…

Μερικές από τις λέξεις οι οποίες αποτυπώθηκαν με γκράφιτι στις δύο αψίδες της γέφυρας του Αλκαζάρ και τις οποίες οι περισσότεροι από εμάς τις ξεχνάμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πνιγμένοι μέσα στην επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα και παρασυρόμενοι από ασταμάτητους ρυθμούς.

Γι’ αυτό τον λόγο χθες το πρωί εικαστικοί της Λάρισας, δημιούργησαν ένα θετικό στήριγμα στη δική τους γέφυρα. Αυτή που ενώνει το δύσκολο παρόν με τα θέλω, τις ελπίδες και τη θετική πλευρά της πραγματικότητας. Έκαναν μια μορφή καταγγελίας διαφορετική, χρωματιστή, ουσιαστική.

Μέλη του σωματείου εικαστικών Λάρισας «Οκτώ» πήραν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing και Branding Τόπου, που διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων κάνοντας ένα γκράφιτι στο ποτάμι με θέμα "Positive Sign".

Η «Ε» συνάντησε κάτω από τη γέφυρα τους εικαστικούς Δήμητρα Εξάρχου, Ιφιγένεια Σδούκου, Βαγγέλη Βλαχοδήμο και Αθανασία Παπατζέλου, οι οποίοι τόνισαν πως αρχικά η ιδέα ήταν να διασκορπίσουν αυτές τις λέξεις στο κέντρο της πόλης αλλά βρήκαν την ευκαιρία να το κάνουν τώρα σε συνδυασμό με το συνέδριο.

«Σκεφτήκαμε να γίνει σε αψίδα συμβολικά. Η γέφυρα η δική μας είναι η θετική ενέργεια που θα τη χρησιμοποιήσουμε στα δύσκολα. Πολλές φορές ψάχνουμε το σύνθετο τι σημαίνει όμως τόσο απλές λέξεις έχουν τόσο σημαντικό νόημα και σημασία» διευκρινίζουν τα μέλη του σωματείου, του οποίου οι δράσεις είναι όλες αφιλοκερδώς και «με αγάπη για την πόλη μας και με τοπικό χαρακτήρα» όπως υπογραμμίζουν.

«Η Λάρισα έχει πολύ μεγάλο δυναμικό καλλιτεχνών και η ίδια προσφέρεται ως ένας μεγάλος καμβάς. Κάθε χρόνο βλέπουμε και πολύ περισσότερα πράγματα» τόνισαν ενώ στάθηκαν στη σημασία των συνεργασιών.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass